Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
FANOUŠCI
11. listopadu 2011

Doma se nedaří, kotel přesto hráčům věří

Slávisté doma vyhráli v základní hrací době jediné utkání. Další dva duely pak urvali až na nájezdy a čtyřikrát vůbec neskórovali. Taková je bilance po jedenácti domácích zápasech. Přesto domácí kotel sympaticky žene hráče kupředu. „My se snažíme udržet úroveň fandění na stejné úrovni jako v sezónách předchozích, bohužel často to je ale velmi složité,“ říká předseda fanklubu Michael Tomeš.

Průměrná divácká návštěva je zatím 4122 fanoušků, což je navzdory domácím prohrám z dlouhodobého hlediska vcelku normální číslo, které logicky zvýšilo i pražské derby a duel s Kometou Brno. Udělat atmosféru ve velké hale je pořádně těžké, navíc v dobách, kdy se týmu nedaří. Někteří fanoušci si do O2 areny tak cestu hledají jen těžko. „Charakter fanoušků se samozřejmě projeví. My se snažíme udržet úroveň fandění na stejné úrovni jako v sezónách předchozích, bohužel často to je velmi složité. Myslím, že nejvíce mohu vyzdvihnout ty fanoušky, kteří jezdí i na výjezdy. Tam není žádný rozdíl oproti dobám, kdy se daří. Bohužel o zbytku fanoušků se toto úplně říci nedá,“ míní Michael Tomeš

Kotel samozřejmě nadále využívá i své nejlepší zbraně – chorea a organizaci megafonisty.“Motivování fanoušků je velmi těžké. Máme několik megafonistů, kteří dělají opravdu maximum. I když to z pohledu fanoušků v kotli může vypadat jako "buzerace", svůj efekt to přináší,“ věří Tomeš.

Ve velké hale je soudržnost a kompaktnost kotle velice důležitá. Když se diváci v kotli nedokážou blíže semknout, je to hned znát. 50 lidí pohromadě udělá větší „rambajs“, než 500 různě roztroušených. Svoji roli hraje i psychologie. Lidé se v davu více odváží a ponoří do hry.

Podpořte kotel i hráče
„Sektory jsou pro 574 fanoušků a nás se tam sejde na méně atraktivní soupeře 250-300. Lidé jsou tedy rozstrkaní po celém sektoru. Tímto bych rád vyzval všechny fanoušky, že i když mají svá místa rádi a jsou na ně zvyklí, tak aby se sjednotili do středu kotle. Když budeme blízko sebe, docílíme lepší atmosféry a nikdo si nebude připadat jako by fandil sám. Na zápas s Libercem chystáme opatření, které snad fanoušky zvyklá jít do středu kotle,“ věří Tomeš.

Kotelníci samozřejmě nejsou slepí a současný herní projev, který se odráží i v tabulce je samozřejmě mrzí. Přesto doufají v lepší zítřky. „Klukům se doma úplně nedaří, nicméně my budeme pokračovat v jejich neúnavné podpoře! Všichni věříme, že se tým zvedne, tak jako se to stalo již několikrát pod vedením Růži,“ dodává předseda fanklubu.

Podrobné informace k fanklubu a ke všem výjezdům naleznete na www.sesivani.com Zde rovněž najdete možnosti, jak se aktivně podílet na chodu fanklubu a nebo přispět do fondu na chorea.

Komunikovat můžete i na facebooku fanklubu

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více