Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
12. listopadu 2011

Charta není jen o hráčích, ale i o fanoušcích, říká kapitán Petr Kadlec

Obránce pražské Slavie Petr Kadlec se stal loni s někdejším sparťanem Davidem Výborným vůbec prvním extraligovým kapitánem, který podepsal Chartu fair play. Letos tak udělal znovu a projekt České pojišťovny, hlavního partnera ligy, chválí. „Je dobře, že se o fair play začalo mluvit,“ říká. Připojit se mohou i fanoušci, kteří mohou svou Chartu podepsat na stránkách www.fairhokej.cz.

Projekt Charta fair play funguje druhým rokem, myslíte, že má přínos?
Už jenom to, že se o ní začalo mluvit a že se zviditělňuje je velkým přínosem. Ono to není jenom o hráčích, je to i o fanoušcích. I ti si musí uvědomit, že vlastně ne vždy je důležité vítězství, ale existují i důležité věci.

Co fair-play obnáší?
Je třeba pomáhat, nebýt zákeřný. V čas si uvědomit, že se něco může stát, pomáhat zraněnému hráči. Přece jenom by měl hokej zůstat zábavou. A to samozřejmě i v hledišti.

Má český hokej nějaký zlozvyk, kterému by se měl vyvarovat?
Nemyslím si. Mám pocit, že je u nás všechno v mezích. Hrozivé zákroky ubývají, nikdo nehraje s cílem zranit spoluhráče.

Fair play je hodně o chování hráčů, je nějaký rozdíl mezi vámi zkušenými a mladými kluky, kteří přicházejí z juniorek?
Že by byl třeba velký rozdíl v respektu k nám starším bych neřekl, na hřišti to ale asi bude jiné. V juniorkách mají košiky, jsou chránění. Dovolí si k sobě více, chodí do všeho bezhlavě. Když pak příjdou k nám, je to úplně jiný hokej. Najednou ví, že je třeba dbát i na své zdraví a zdraví spoluhráčů. V tom mezi generacemi rozdíl je.

Autor Redakce
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více