Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
15. listopadu 2011

Smolař Kalus: Na trestné se mě ptali, kdo jsem vlastně za hráče

Takový zápas ještě nikdy nezažil. A doufá, že už ani nezažije. Od úvodního buly na ledě Komety uplynuly pouhopouhé tři sekundy, když se důrazný forvard Petr Kalus dostal do křížku s Tomášem Pospíšilem a sudí oba kohouty potrestali dvěma minutami. Poté ovšem zjistili, že jméno slávistického tvrďáka vůbec není v oficiálním zápise a předčasně ho poslali do kabin. "Byl to šok pro všechny. Hodně mě to štve," řekl Kalus po duelu otráveně. Jeho tým navíc podlehl 0:4.

Petře, v utkání jste stačil odehrát jen tři vteřiny. Jak jste to v tu chvíli snášel?
Samozřejmě mě mrzí, že jsem nemohl klukům pomoci. Něco takového se mi ještě nikdy nestalo, nevím, co k tomu víc říct. Prostě jsem nebyl zapsaný do zápisu.

Co vám problesklo hlavou, když jste seděl na trestné lavici?
Nejdřív jsem si myslel, že zatímco já dostal dvě minuty, Pospíšil vyvázl jen tak. Byl jsem trochu naštvaný, když v tom se mě na trestné ptali, kdo jsem vlastně za hráče... Nevěděl jsem, co jim mám na to říct. Pak za mnou přijeli rozhodčí a řekli mi, co se vlastně stalo, že mám jít do šaten.

Myslíte si, že po tomto momentu mohl váš tým znervóznět?
Určitě to byl však šok pro všechny, hlavně tedy pro mě. Hodně mě to štve.

Proč jste se s Pospíšilem vlastně chytli?
Prostě to vyplynulo ze situace. Já šel do zápasu nabuzený, bohužel jsem se zase rychle uklidil zpátky do šatny...

To ten konflikt vznikl úplně náhodou?
Něco jsem mu řekl na rozcvičce, on se pak při buly objevil na křídle a nějak se to semlelo. Ale já to nevyprovokoval, to spíš on.

Co jste říkal na výkon spoluhráčů? Prohráli jste pátý z posledních šesti zápasů.
Myslím, že bychom se už prostě měli naštvat. Naštvat a jít na led s tím, že tam necháme všechno, že musíme za každou cenu vyhrát. Chybí mi tam větší agresivita i srdíčko. Nesmíme si říkat, že nějak bylo a nějak bude.

Autor OH
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více