Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
18.11.2011

Konečně vítězství! Slavia uloupila v Pardubicích tři body

22. kolo, pátek 18.11.2011, Pardubice - Slavia
Pardubice
2:3
0:2, 1:1, 1:0
Slavia

Branky a nahrávky: 27. Kousal (Bartek, Starý), 42. Bartek (Kousal, Starý) - 3. Micka (Jelínek), 7. Krenželok, 27. Sim (T. Svoboda, Roth). Rozhodčí: Homola, Minář - Jindra, Kis. Vyloučení: 6:4, navíc Kalus 10 minut. Využití: 1:0. Diváci: 10 026.

Sestavy

Pardubice

M. Růžička – Píša, Kolář II, Sičák, V. Kočí, Benák, Borer, M. Drtina – Kolář I, Koukal, Brendl – Bartek, Kousal, Starý – Rákos, Zohorna, Nahodil – Radil, Nosek, Buchtele

Slavia

Furch – Kadlec, Vašíček, Kuboš, J. Krejčík, Roth, Kolařík – Vondrka, Krenželok, Sim – Kůrka, V. Růžička ml., Sklenář – Kalus, Hertl, M. Čermák – Jelínek, Micka, Doležal – T. Svoboda

Se dvěma posilami nastoupila Slavia v Pardubicích. V útoku se kromě navrátilce z Finska Michala Vondrky představil také Kanaďan Jonathan Sim, jenž zatím přišel k sešívaným na měsíční hostování právě z Pardubic a hned se zapsal do střeleckých statistik. Pro něj pikantní zápas rozhodl vítězným gólem! Slávisté si z východu Čech vezou tři body za výhru 3:2, což by pro ně po výsledkové mizérii z posledních kol mohla být vítaná vzpruha.

Nástup do utkání se rozhodně povedl hostujícím hráčům. Ti využili hned první možné příležitosti ke vstřelení branky, v čase 2:55 se prosadil Tomáš Micka. Ten si najel zpoza brány do zakončení a puk poslal pod brankářem Růžičkou do kasy – 0:1.

Ještě veseleji bylo na hostující střídačce po čtyřech minutách. Lukáš Krenželok získal ve středním pásmu, mohl jet s Jonatham Simem dva na jednoho, ale místo akce ostře švihem vystřelil přímo nad rameno pardubického brankáře – 0:2.

Pardubice se probíraly z šoku pozvolna, záchrannou injekci jim mohl píchnout Lukáš Nahodil v 9. minutě, třebíčský odchovanec získal kotouč, byl sám před bránou, ale perfektně vyjetý Dominik Furch jej vychytal.

Slávistům mohlo být ještě lépe po Benákově držení hole, hosté ale přesilovou hru nevyužili. Početní výhodu měli v závěru prvního dějství také Pardubice, Michal Vondrka si ale svůj trest za podražení odpykal celý. Pavel Brendl sice vyslal dvě nebezpečné střely, ty ale brankou neskončily.

Východočeši nastoupili do druhé dvacetiminutovky plni elánu, ve 22. minutě se ke střele dostal Jan Buchtele, ten ale trefil pouze spojnicí tyčí, což potvrdil videorozhodčí. Těžký direkt pak mohl svému bývalému klubu zasadit Jonathan Sim, jeho střela bezprostředně z buly však jen vystrašila pardubického brankáře.

Pardubice záhy snížily, Jan Starý poslal do akce Martina Barteka a ten poslal gólový pas na Roberta Kousala. Pardubický mladík vložil do stříleného pasu hůl přesně a puk nasměroval mezi Furchovy betony – 1:2.

Slavia však odpověděla takřka ihned. Pardubice špatně vystřídaly a sami na brankáře jeli Tomáš Svoboda s Jonathanem Simem. A právě hráč na hostování ve Slavii z Pardubic si svou gólovou radost náležitě vychutnal – 1:3!

Hostující celek pak mohl jít do tříbrankového trháku, Martin Bartek nedovoleně bránil soupeře, ale ten tuto výhodu neproměnil. Pražané byli sice dlouho v pásmu soupeře, ale gólmana Růžičku vážněji neohrozili.

Zajímavé momenty se děly i v závěru druhé třetiny. Nejprve ve 36. minutě mohl vstřelit svůj druhý gól v utkání Jonathan Sim, v ideální pozici ale netrefil svižný kotouč. Ten pak dělal neplechu vyjetému Dominiku Furchovi, i on ale s pomocí Vladimíra Rotha odolal svižné akci domácích.

Na ledě solidně zaplněné ČEZ Areny to pak vřelo po vzájemné rozmíšce Petra Kaluse a Janem Buchtelem, pardubický útočník se záhy vrátil, slávistický se mezi trestoměřiče vrátil po dalším faulu, navrch dostal „desítku“ za nesportovní gesto.

Hned po deseti sekundách ve třetí části hry putoval za katr Michal Vondrka za držení. Po přihrávce skrz pásmo se z voleje trefil Martin Bartek. Po měsíci a dvou dnech prolomil svůj střelecký půst – 2:3.

Pražané otupili pardubický tlak v přesilovce po Starého podražení. Takřka celé dvě minuty strávili v pardubické obraně, gólmana Růžičku ostřelovali ze všech možných pozic, jednou dokonce trefili jeho masku. Neuspěli však. Stejně dopadli o Radilově vysoké holi.

Důležitý moment přišel v čase 57:11. Za faul kolenem byl vyloučen Jan Starý a domácí se museli soustředit na bránění, místo toho aby finišovali se svým náporem. Ten přišel až na samotném konci vylepšenou o hru bez brankáře, ale Slavia svůj těsný náskok ubránila a zvítězila v Pardubicích potřetí v řadě.

Ohlasy trenérů
Ladislav Lubina (Pardubice): "Byli jsme trochu zaskočeni hrou Slavie v úvodu utkání a chvíli nám trvalo, než jsme se s tím vyrovnali. Laxním způsobem jsme pustili soupeře do dvoubrankového vedení, které jsme pak měli starosti snížit. Už se nám poněkolikáté stalo, že jsme špatně utkání rozehráli a po vstřelené brance brzy opět inkasovali. To by se tak vyspělému mužstvu stávat nemělo. Třetí branka byla asi rozhodujícím momentem zápasu. Ve třetí třetině, když jsme se dostali do tlaku, jsme udělali tři fauly, čímž jsme se zbavili dalšího časového prostoru k tomu, abychom mohli utkání otočit."

Jiří Čelanský (Slavia): "Chtěl bych hráčům poděkovat, protože splnili naše taktické pokyny. Chtěli jsme tady hrát velice aktivní hokej, což se nám celých šedesát minut dařilo. Byli jsme za to odměněni vítězstvím."

Autor Miroslav Votava, Jan Hrabal
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více