Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
18. listopadu 2011

Měl jsem se vrátit dřív, konstatuje spokojený Michal Vondrka

V rámci dvaadvacátého kola se vydala pražská Slavia do Pardubic. Na Pražany nečekalo nic lehkého, jelikož Pardubice posílilo především to, že v minulém kole dokázaly otočit zápas s Mladou Boleslaví. Do sestavy se však po dlouhé době vrátil zkušený Michal Vondrka, který byl doplněn o bývalého pardubického útočníka Jonathana Sima. Změna prospěla a Slavia se po šedesáti minutách mohla radovat z těsné výhry 3:2.

Slávistický kádr posílila před pátečním duelem velká opora z loňské sezóny – Michal Vondrka. Ten letos okusil finskou ligu, když oblékal dres Kärpätu Oulu. Nyní už ale brázdí mezi mantinely české nejvyšší soutěže. „Je to oproti Finsku velká změna. Za ty čtyři měsíce jsem tam jejich hokeji trochu přičichl. Samozřejmě jsem velmi rád, že jsem se vrátil domů do Slavie,“ neskrývá radost z návratu.

Elitní forvard nasbíral ve finské lize pouze šest kanadských bodů a možná i proto se vrátil do své rodné vlasti. „Můj návrat se nedá jen tak lehce vyjádřit jednou větou. Nakousl bych to tím, že jsem se ve Finsku trochu neshodl s trenérem. Když to tak beru zpětně, neměl jsem tam zůstávat tak dlouho, návrat měl přijít již dříve,“ komentuje přesun zpátky do České republiky.

Michal Vondrka si na českou extraligu zvykl rychle. Jeho formace totiž často představovala nebezpečí před Martinem Růžičkou. „V Česku máme trochu větší hřiště než ve Finsku a také jiný styl hry. Necítil jsem se ale ještě stoprocentně, jelikož jsem v poslední době hodně cestoval,“ porovnává rozdíl mezi českou a finskou ligou.

Pražskému klubu se v poslední době nedařilo, když ze sedmi odehraných duelů zvítězil jen jednou. Vedení slavistického celku se rozhodlo posílit svůj kádr, což ve střetnutí s Pardubicemi přineslo úspěch. „Nebylo to jenom mnou, ale také Jonathanem Simem, který je výborný hokejista a dal rozhodující branku. Myslím, že si sedneme. Je to taková satisfakce, vyhráli jsme hned v prvním zápase, kdy jsem nastoupil. Jsem za tři body nesmírně rád,“ komentuje páteční výhru Michal Vondrka.

Vstup do utkání měli slávisté takřka jako z říše snů. Už ve druhé minutě totiž dodal klid svým spoluhráčům Tomáš Micka a poté zvýšil na 2:0 parádní ranou zpoza modré čáry Lukáš Krenželok. Do kabin tak mohli jít svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky s dvoubrankovým náskokem. „Když jsem se tady bavil se spoluhráči, tak říkali, že většina našich zápasů probíhala opačně. Kluci spíše prohrávali a už se z toho poté nevyhrabali, takže brzké vedení nám rozhodně pomohlo,“ konstatuje zkušený útočník.

Menší komplikace však nastaly, když se domácím hokejistům podařilo v úvodu třetího dějství snížit na rozdíl jediné branky. „Člověk se nesmí bát, že ztratí dobře rozehraný zápas. Zbývalo ještě hodně času. Snížení přišlo tak trošku kvůli mně, jelikož jsem byl v tom okamžiku na trestné lavici. Rozhodla maličkost, kdy jsme nevyhodili puk a oni to potrestali. Pak jsme ale ubránili tlaku domácích a berem tři body,“ popisuje průběh třetí části navrátilec do sestavy.

Slavia mohla jet do Pardubic s pocitem, že na východočeském ledě zvítězila dvakrát po sobě. Naději na zisk bodů ještě posílili dva noví hráči. „Všichni jsme mysleli na výhru. Každému hráči zároveň proběhlo hlavou, že přišly dvě nové tváře a tým si prošel určitým oživením, což bylo asi větším impulsem k výhře, než to, že se nám tady daří,“ vysvětluje Michal Vondrka.

Jako staronový muž v kabině ale rady neuděloval. „Spoluhráči mě znají, spíš jsem se je snažil hecovat na střídačce, ale žádný proslov jsem neměl,“ uvádí hráč, jenž se na ledě prohání s číslem 34.

Spolupráce nové útočné formace v zápase kvitovala. Jonathan Sim se shodou okolností přesunul do Slavie právě z Pardubic. „Doufám, že si sedneme ještě více, já pro to udělám všechno,“ dodává závěrem spokojený Michal Vondrka.

Autor Sanny Muharem
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více