Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
21. listopadu 2011

Zdejší kluziště mi příliš nevyhovuje, podotkl navrátilec do slávistické sestavy Alinč

Návrat velezkušeného útočníka Jana Alinče do sestavy pražské Slavie happyendem neskončil. Pražané totiž v souboji s Bílými Tygry z Liberce podlehli 1:3 a Severočeši se vrátili do čela ligové tabulky. Sám Alinč se v průběhu utkání ocitl v několika zajímavých situacích, při druhém gólu soupeře ale pustil do šance libereckého útočníka Antonína Duška, který vstřelil vítěznou branku. "Zdejší kluziště je opravdu hodně úzké, na všechno je málo času a celkově mi moc nevyhovuje," podotkl krátce po utkání.

Zatímco svou dobrou příležitost neproměnil, u druhého gólu Liberce sehrál negativní roli, když neuhlídal Antonína Duška, který vzápětí rozhodl zápas. "Byl jsem u toho gólu a vinu beru na sebe. Dušek se kolem mě obtočil a mně by nezbývalo nic jiného než faulovat, což jsem v daný moment nechtěl," ohlížel se hokejista, který sešívaný dres oblékal naposledy v sezoně 2001-2002.

Svůj návrat si ale zřejmě představoval jinak. Pražané totiž nenavázali na páteční vítězství v Pardubicích a připsali si už pátou porážku z šesti posledních domácích zápasů. "Celkově jsem ze svého výkonu zklamaný. O to více, že mi to tentokrát jezdilo a cítil jsem se opravdu výborně," litoval devětatřicetiletý forvard. Více důvodů k radosti měl naopak jeho stejně starý soupeř, liberecký kapitán Petr Nedvěd. "Před zápasem jsme se pozdravili, ale nic víc mezi námi neproběhlo. Z kádru Liberce znám dobře ještě Tomáše Vaka a Marka Trončinského, byl to zajímavý návrat," říkal Alinč po zápase.

Jeho další působení v pražské Slavii je ale zatím ve hvězdách. "V tuto chvíli nevím, jak to se mnou bude ve Slavii dál. Je to otázka spíše pro Vláďu Růžičku a Jirku Čelanského. Já sám bych Slavii rád pomohl, ale nevím jak se manažeři nakonec dohodnou a jaký bude výsledný zájem Slavie," zdůraznil ostřílený útočník. "Zatím jsem byl pouze na jednom tréninku a odehrál pouze jeden zápas, je ještě brzy vyvozovat nějaké závěry." Zda se představí také ve středečním duelu na ledě Zlína, to rozhodnou trenéři.

Autor Radek Barkman
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více