Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
23.11.2011

Slávisté vybojovali ve Zlíně bod, padli až v nájezdech

27. kolo, středa 23.11.2011, Zlín - Slavia
Zlín
4:3sn
2:0, 0:0, 1:3
Slavia

Branky a nahrávky: 4. Vlach (Kubiš), 6. Vlach (Ondráček, Tesařík), 46. Ondráček (Lučka), rozhodující sam. nájezd Leška - 43. Krejčík (Krenželok), 47. Kůrka (Alinč, Kuboš), 57. Kadlec (Kůrka). Rozhodčí: Mikula, Šír - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:3, navíc Sim (Slavia) 10 min. Bez využití. Diváci: 3521.

Sestavy

Zlín

Horčička - Hamrlík, Linhart, Matějíček, Galvas, Tesařík, Řezníček, Zámorský, Lučka - Holík, Leška, Köhler - Důras, T. Sýkora, Veselý - Kubiš, Roman Vlach, Ondráček - Fořt, Honejsek, F. Čech

Slavia

Furch - Kadlec, Vašíček, Kuboš, J. Krejčík, Roth, Kolařík - Kůrka, Alinč, Vondrka - Krenželok, Sim, T. Svoboda - Kalus, V. Růžička ml., Doležal - Micka, Jelínek, Sklenář

Hokejisté Slavie ve středeční předehrávce 27. kola Tipsport extraligy ve Zlíně vybojovali cenný bod. Úvod zápasu jim nevyšel, brzy prohrávali o dva góly, ale nesložili zbraně a ve třetí třetině do toho pořádně šlápli. Ztrátu se sešívaným podařilo smazat, vyrovnání na 3:3 zařídil v 57. minutě Petr Kadlec. O vítězi nakonec rozhodovala až penaltová loterie, ve které byl stejně jako v prvním vzájemném zápase sezony úspěšnější Zlín.

Zlínský led byl horký jíž od úvodního buly. Zlínským sice před zápasem v počtu vstřelených branek náleželo poslední místo, v začátku utkání však jako by tato informace byla mylná. Ševci se totiž již od začátku tlačili do pásma Slavie. Ta si s prvními náznaky šancí poradila, ale ve čtvrté minutě se musel Dominik Furch v brance Slavie sklonit před Romanem Vlachem, který se po Kubišově uvolnění dostal k dorážce. Zlín byl aktivnější a hokejová spravedlnost zaúřadovala ještě jednou a pořádně. Akci Ondráčka zakončil již podruhé v zápase domácí Roman Vlach. Domácí vedli 2:0 a Slavia musela dohánět.

Slavia se po šoku z dvoubrankového vedení soupeře snažila rychle vzpamatovat. Kuboš a Kůrka se pokoušeli domácího Horčičku zaměstnat střelami, ale ten jejich pokusy s maximálním vypětím sil odrazil. Poté přišla lehce nudná část zápasu, v níž se ani jeden z týmů nehnal za změnou stavu. A tak se poslední velkou šancí první třetiny stala Kůrkova one-man show, kterou však sešívaný technik nadvakrát nedokázal proměnit.

Druhá třetina mohla své starší sestře závidět. Hra jakoby pokračovala s mírném tempu konce první třetiny. Rozhodčí navíc poněkud pustili uzdu tvrdší hře a některé zákroky se zdály pískatelné, ale ani jeden z nich neznamenal vyloučení. Až v závěru dvacetiminutovky se Slavia usadila ve třetině domácích, ovšem Kubošova ani Kůrkova střela se neujala. Druhá třetina tak skončila za stejného stavu jako první.

Třetí třetinu museli tedy sešívaní začít co nejlépe, aby si zachovali šanci alespoň na prodloužení. Když Slavii nepomohla kombinace, pomohlo jí štěstí. Nahození Jakuba Krejčíka se odrazilo Horčičkovi od betonů rovnou za brankovou čáru. Jenže Slavii ani tato branka nepomohla. Zlínští se snížení totiž nezalekli a Jiří Ondráček bekhendem překonal Furcha.

Přestřelka třetího dějství však pokračovala. Alinč ve středním pásmu vysunul Tomáše Kůrku, který za sebou nechal celou zlínskou defensivu a střelou pod rameno Horčičky snížil na 3:2. Hra poté zvolnila a, vyjma několika sporných výroků sudího, nic k vidění nebylo. Zlínští se pak snažili držet puk na svých holích a Slavia se ke kotouči téměř nedostala. Osm minut před koncem třetí třetiny jako by se však slávisté probudili. Tlak v závěru ale nemohl podpořit Jonathan Sim, který inkasoval osobní trest 10 minut. Štěstěna se však na stranu Slavie přece jen naklonila. Petr Kadlec nahodil puk na zlínskou branku a soupeř viděl puk až v síti. Za stavu 3:3 se tak muselo prodlužovat.

Začátek prodloužení se nesl ve znamení náporu Zlínských. Hamrlík ani Vlach však své šance neproměnili. Po Kohlerově vyloučení tak měla Slavia velkou šanci na vítězný gol. Žádná střela se však neujala, a tak se muselo rozhodnout v nájezdech.

Jonathan Sim jel jako jeden z nejzkušenějších a poslal puk mezi betony. Na druhé straně stejně dobře zakončil Leška a vyrovnal na 1:1. Růžička si poté neporadil nejlépe a Zlín dostal šanci na odskok. Ani Vlach ale neproměnil a tak měla rozhodnout poslední série. V té se blýskl Michal Vondrka, Důras však odpověděl stejnou mincí a nájezdy pokračovaly. Petr Leška i svůj druhý pokus proměnil, a protože se na druhé straně nájezd Slavie neujal, Zlín zvítězil 4:3 po sn.

Ohlasy trenérů
Josef Turek (PSG Zlín): "Do zápasu jsme vstoupili dobře díky dvěma rychlým gólům. V sestavě nám chyběl Petr Čajánek. Hráči o tom věděli a semkli se. Ve druhé třetině jsme polevili, zatímco Slavia zvýšila obrátky, ale naštěstí jsme neinkasovali. Ve třetí třetině jsme dostali Slavii laciným gólem na 2:1 do hry. Když jsme odskočili na 3:1, tak jsme si mysleli, že utkání máme vyhrané. Hráči si zaslouží pochvalu, že v určitých momentech zápasu dodrželi disciplínu. Pak jsme sice inkasovali dva góly na 3:3, ale v prodloužení hráči bojovali jako o život. V nájezdech zvládli kritické momenty Michal Důras a Petr Leška. Hráčům chci poděkovat, že třetím vítězstvím v řadě napravili předchozí porážky."

Jiří Čelanský (HC Slavia Praha): "Do utkání jsme vstoupili špatně, neboť jsme už v šesté minutě prohrávali 0:2. Dalších 50 minut jsme měli lepší pohyb a byli lepší než soupeř. V situaci, ve které jsme, ale musíme být pokorní. Ztracený zápas jsme dotáhli do remízy a tento bod má pro nás hodnotu vítězství."

Autor Miroslav Votava, Jakub Brada
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video