Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
26. listopadu 2011

Prolomí Slavia konečně domácí prokletí? Vítkovice letos už jednou porazila

Slavia i Vítkovice skončily loni mezi nejlepší extraligovou čtyřkou. V právě probíhající sezoně ale ani jeden tým nepatří mezi elitní celky. Slavia se potácí u dna tabulky, ostravský tým je na tom o trochu lépe a aktuálně mu patří osmá příčka. Zlomí sešívaní konečně domácí prokletí? Utkání v O2 areně začíná v neděli od 15:00.

Náš soupeř

Klub založen: 1928
Trenéři: Mojmír Trličík a Zdeněk Moták
Největší úspěchy: 2 mistrovské tituly (1952, 1981)
Internet: www.hc-vitkovice.cz
Hvězdy týmu: Roman Málek, Jiří Burger, Viktor Ujčík

Přinesou změny konečně domácí úspěch?

Sešívaní by potřebovali zabrat hlavně na domácím ledě. Zatímco na hřištích soupeřů jsou pátým nejlepším týmem, doma suverénně nejhorší - za tři body vyhráli pouze jeden z dvanácti zápasů.

Proto v poslední době sáhl trenér Růžička ke změnám - do kádru přivedl čtyři nové útočníky. Jonathan Sim, Michal Vondrka a Jan Alinč se již zapojili do předchozích zápasů, Antonína Duška čeká premiéra ve slávistickém dresu.

Vítkovické výkony jsou letos jako na houpačce, jednou se zadaří, podruhé vůbec. Nyní se navíc musejí svěřenci trenérů Trličíka a Motáka obejít bez jednoho z klíčových hráčů - Viktora Ujčíka, který je momentálně na marodce. Tým tak táhne svými body hlavně kapitán Jiří Burger.

Do zápasu nastoupí v dresu Slavie další nová tvář – Antonín Dušek

V pondělí dal vítězný gól Liberce na ledě Slavie, teď se představí v jejím dresu. Pětadvacetiletý útočník Antonín Dušek přichází mezi sešívané na hostování do 9. ledna 2012.

„V Liberci jsem nedostával tolik prostoru kolik jsem chtěl,” přiznává Dušek a hostování v Praze vítá. Jde však pouze o dočasný přesun. Generální manažer Tygrů Ctibor Jech na oficiální stránce klubu oznámil, že hráč se po vypršení hostování vrátí zpět, aby se mohl v Liberci připravit na play-off.

Postavení v tabulce

 8. Vítkovice      24   9 - 3 - 3 -  9    68:66    36
13. Slavia         25   6 - 2 - 4 - 13    59:82    26

Poslední zápasy

Zlín - Slavia 4:3sn
Slavia - Liberec 1:3
Pardubice - Slavia 2:3
Kladno - Slavia 5:1
Kometa Brno - Slavia 4:0
Vítkovice - Zlín 3:1
Vítkovice - Mountfield ČB 3:0
Ml. Boleslav - Vítkovice 4:1
Kometa Brno - Vítkovice 2:0
Vítkovice - Pardubice 5:3

Nejproduktivnější hráči

Vladimír Růžička   17 bodů (6+11)
Tomáš Hertl        15 bodů (9+ 6)
Tomáš Kůrka        15 bodů (9+ 6)
Jiří Burger       27 bodů (12+15)
Jan Káňa          17 bodů ( 9+ 8)
Petr Pohl         16 bodů ( 4+12)

Sestavy v minulém kole

Furch - Kadlec, Vašíček, Kuboš, J. Krejčík, Roth, Kolařík - Kůrka, Alinč, Vondrka - Krenželok, Sim, T. Svoboda - Kalus, V. Růžička ml., Doležal - Micka, Jelínek, Sklenář Málek – Malík, Kudělka, Sloboda, Rehák, Trnka, Ovčačík, Punčochář – Strapáč, Húževka, Pabiška – J. Káňa, Burger, Šedivý – Klimek, Hruška, Pohl – T. Káňa, Štefanka, Walker – J. Sýkora
Autor Václav Baumann, Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více