Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
27.11.2011

Sešívaní doma konečně zabrali! Vítkovice porazili 4:2

25. kolo, neděle 27.11.2011, Slavia - Vítkovice
Slavia
4:2
2:0, 1:1, 1:1
Vítkovice

Branky: 13. Krejčík (Dušek), 15. Krenželok (Krejčík), 29. Roth (Alinč, Vondrka), 53. Vondrka (Dušek, Jelínek) - 33. Káňa (Šedivý), 55. Šedivý (Burger, Malík). Rozhodčí: Fraňo, Šindler - Pouzar, Bádal. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. Diváci: 3317. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2.

Sestavy

Slavia

Kopřiva - Kadlec, Kuboš, Roth, Vašíček, Šulc, Krejčík, Kolařík, Sim, Tomica, Dušek, Svoboda, Vondrka, Jelínek, Alinč, Krenželok, Micka, Doležal, Sklenář, Růžička, Kůrka

Vítkovice

Málek - Malík, Trnka, Ovčačík, Kudělka, Sloboda, Rehák, Punčochář, Voráček, Burger, Hruška, Strapáč, Pohl, Sýkora, Štefanka, Šedivý, Walker, Húževka, Káňa, Pabiška

Poprvé od úvodního zápasu této sezóny si Slavia v domácí aréně připsala vítězství za tři body. Odnesli to hokejisté Vítkovic, kteří tak odjíždějí s nepořízenou. Výhru 4:2, kterou režírovali skórující obránci, vychytal navrátilec do sestavy Miroslav Kopřiva.

Po posledním kole spadla pražská Slavia na předposlední příčku, což dnes hodlala změnit. Vítkovice však nehodlaly své body jen tak darovat. Do zápasu vstoupili aktivněji právě hosté, ale k první nebezpečné šanci se dostali až v osmé minutě. Šedivý využil Alinčovy hrubky a okamžitě se vrhl do protiútoku, ale Kopřiva byl připravený.

Nerozhodný stav vydržel pouze do třinácté minuty, kdy se ke střele natáhl Antonín Dušek, ale pohotový Jakub Krejčík ji tečoval za záda vítkovického brankáře – 1:0.

Úvodní branka nastartovala domácí. Ve své třetině se puku ujal Lukáš Krenželok, který parádně objel celé hřiště, najel si do prostoru pravého kruhu a zvedl vedení domácího celku na 2:0. Slavia v tu ránu byla na koni a Vítkovičtí měli co dělat, aby svého soka ubránili.

Slávistům se vedení velmi zamlouvalo a chtěli ho co nejdéle udržet. Rozjetí červenobílí hokejisté dostali další příležitost v podobně dvouminutové přesilové hry. A to byla od hostujícího celku obrovská chyba. Po půl minutě se v brankovišti strhla mela, ve které se nejlépe zorientoval Alinč a přihrál zcela volnému Vladimíru Rothovi, pro kterého nebyl žádný problém skórovat – 3:0.

O dvě minuty později mohla padnout čtvrtá branka. Rozjetý Jelínek jel v protiútoku jeden na jednoho, jeho střelu Málek vyrazil, ale slávistický hráč nestihl před brankářem zabrzdit a natlačil do brány i gólmana. Sudí z počátku zamítl možnost, že by mohla branka platit, ale po pár chvilkách se rozhodl pro jistotu poradit s videorozhodčím. Ani ten však branku neuznal, a tak se znovu pokračovalo za stavu 3:0 pro sešívané.

Vítkovické neuznaná branka trochu probrala z limbu a v čase 32:32 Jan Káňa bekhendem snížil na 3:1. Jenže místo toho, aby branka hosty nabudila, se stal přesný opak. Probrala se znovu domácí Slavia.

Nejdříve do nájezdu ujel Jelínek, kterému Málek kotouč vypíchl. O minutu později se probudili hosté. Jako první mohl využít chybu Krejčíka Sloboda, ale o několik centimetrů minul poloprázdnou klec. Z další akce se Vítkovice dostaly do parádního tlaku, ale sešívaný brankář vysokému napětí bez potíží odolal. Nutno však dodat, že kolikrát se štěstím.

Vítkovice ve třetí třetině dostaly obrovskou příležitost, kdy hned na začátku hrály oslabení. Jenže jejich snaha končila u Kopřivy. Veškeré zákroky prováděl s jistotou a nic mu neušlo. Čtyři a půl minuty uběhlo od začátku dějství, kdy mohl snížit na kontaktní branku Hruška, který mířil mezi betony slávistického brankáře. Opět bezchybný zákrok.

Slavia nejenže přežila další Vítkovický tlak, ale pěkně jim to vrátila. Sedm minut před koncem třetiny projel středem hřiště Michal Vondrka, najel si do pravého kruhu a zvedl vedení zpátky o tři branky – 4:1.

Vítkovicím stačily pouhé dvě minuty, aby vrátily skóre tam, kde bylo před chvílí. Nejdříve střílel Burger, ale jeho střelu do brány bezchybně dorazil Ondřej Šedivý - 4:2. Jenže do konce zápasu zbývalo pouhých pět minut, během kterých se Vítkovice dostaly navíc do oslabení, a tak se Slavia odlepila od 13. místa, na které se však později večer může znovu vrátit. To totiž záleží na zápase Třinec – Karlovy Vary.

Autor Václav Baumann, TJ
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více