Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
28. listopadu 2011

Kopřiva čaroval a Slavia zabrala. Doma jsem byl jako lev v kleci, přiznal zkušený brankář

Patnáct zápasů v řadě chyběl v bráně Slavie tahoun týmu Miroslav Kopřiva. Na tréninku si totiž ošklivě pochroumal kotník a měsíc a půl museli jeho spoluhráči bojovat bez něj. Vrátil se až v neděli proti Vítkovicícím a hned byl jedním z klíčových mužů střetnutí, když několika skvělými zákroky dovedl mužstvo k důležité výhře 4:2. Domácí nezdary jsou tak snad konečně prolomeny. "Už musíme hrát všechny zápasy jako v play-off," burcuje Kopřiva.

Míro, hned v prvním utkání po návratu jste pomohl týmu k důležitým bodům, určitě musíte být spokojený.
Bylo příjemné, že jsem se konečně mohl vrátit do branky. Jednalo se pro mě o strašně dlouhou pauzu, podobnou jsem nikdy nezažil. Doma jsem trpěl, byl jsem skoro jako lev v kleci. Nemohl jsem se dočkat chvíle, až konečně vyjedu k zápasu.

Takže si s vámi rodina užila své?
No, manželka mi už říkala, že jsem nervóznější než dřív, že se mnou není moc řeč. Ale rozhodl jsem se vyčkat, až kotník bude stoprocentní a myslím, že se to vyplatilo.

Původně to vypadalo, že byste mohl nastoupit dřív. Bylo to reálné?
Tak já jsem zkusil návrat už před třemi týdny, ale nebylo to ideální. Od té doby jsem se aspoň udržoval v kondici, chodil jsem dvoufázově na led a jezdil na kole, abych byl v zápřahu. Kondičku jsem si pohlídal, sil mám dost. Je ale pravda, že takový ten dennodenní rytmus, na který jsem zvyklý, byl najednou pryč. Celkově mi hokej hodně chyběl.

Cítil jste před Vítkovicemi trému, jak duel zvládnete?
Nervózním nebývám nikdy. Samozřejmě jsem si hlavně přál, abych nedostal z první střely gól. Nakonec se mi podařilo držet nulu dlouhý čas, poprvé jsem inkasoval až ve 33. minutě. Myslím, že se to odrazilo i na hře celého týmu a přispělo to k naší výhře.

Věříte v návrat na vítěznou vlnu?
Doufáme, že už to bude lepší. To jsem si ale říkali i po těch vyhraných zápasech venku a doma jsme stejně pořád ztráceli. Už musíme hrát všechny zápasy jako v play-off. Nesmíme si dovolit žádné chyby nebo je aspoň co nejvíce minimalizovat.

V neděli jste zaznamenali teprve druhou tříbodovou výhru doma od začátku sezony. Je těžké jít na led s tímhlě vědomím?
Nad tím nesmím takhle přemýšlet. Každý zápas je jiný, ale na začátku je vždycky stav 0:0. Extraliga je strašně vyrovnaná a soupeře si nevyberete, musíme se pokusit bodovat s každým.

Proč se podle vás týmu v předešlých domácích zápasech tak nedařilo?
Nedávali jsme góly, na tom to ztroskotalo. Doma jsme vyšli třikrát nebo čtyřikrát střelecky úplně naprázdno, nedokázali jsme pravidelně sbírat body. Teď přišli noví hráči, konkurence se zvýšila. Věřím, že nám to pomůže.

Autor OH
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více