Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
29. listopadu 2011

Přichází druhé derby sezóny. Potvrdí Slavia zlepšenou formu?

Sparťané sice okupují první místo extraligové tabulky, zatímco Slavia se krčí až na dvanáctém místě, říká se však, že derby nemá favorita. To, zda slávisté svého soka překvapí a oberou ho o body, zjistíme po utkání, které v holešovické Tesla Areně startuje v 18:30.

Slávisté, kteří se začínají v posledních zápasech výsledkově zvedat, míří na led Sparty. Sešívaní ve čtyrech posledních utkáních vydřeli sedm bodů za dvě výhry a jednu prohru po samostatných nájezdech. V generálce před derby porazili vítkovice 4:2, což bylo teprve druhé domácí vítězství za tři body. Poprvé to odnesly v úvodním zápase v O2 areně Karlovy Vary. I přes zlepšení je však Slavia stále na chvostu tabulky, za ní je už jen karlovarská Energie a Mladá Boleslav.

Posily pomohly

Červenobílým výrazně ke zlepšení pomohly posily, které začaly přicházet před vítězným utkáním v Pardubicích. V minulém kole se slávistickým fanouškům představila nová tvář z Liberce, Antonín Dušek, která si hned připsala dva body za dvě gólové nahrávky.

Daří se i Michalu Vondrkovi, jenž se do Slavie vrátil po nepovedeném angažmá ve finském Oulu. Právě Vondrka byl vyhlášen hvězdou posledního utkání s Vítkovicemi.

Rozjetá Sparta

Hráči Sparty mají velkou formu, v posledních pěti zápasech na venkovních ledech si připsali pět výher, v posledních třech dokonce za plný počet bodů. Sparťané jsou tak nejúspěšnějším celkem na venkovních hřištích. Sparťané jsou i nejproduktivnějším týmem extraligy, když společně s Třincem zaznamenali shodně 79 vstřelených branek.

Ve velkém laufu hraje i zkušený Petr Ton, jenž je nejlepším střelcem soutěže, v kanadském bodování pak zaujímá druhou příčku. K prvnímu místu v extraligové tabulce pomohly Spartě i kvalitní výkony brankáře Pöpperleho, který je s průměrem necelých dvou branek na zápas a úspěšností zásahů 93,65 % druhým nejlepším gólmanem naší nejvyšší soutěže.

První derby však ukořistili slávisté, když porazili Spartu po samostatných nájezdech 1:0. Podaří se jim podobný husarský kousek i na Spartě? Utkání v Tesla Areně začíná v 18:30.

Autor Václav Baumann, Tereza Velikovská
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více