Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
29.11.2011

Sešívané vrátil do hry Krenželok, zajistil tím bod

26. kolo, úterý 29.11.2011, Sparta - Slavia
Sparta
2:1sn
0:0, 1:0, 0:1 - 0:0
Slavia

Branky a nahrávky: 21. Milam (Jánský, I. Rachůnek), rozhodující nájezd Broš - 59. Krenželok (Sim). Rozhodčí: Kalivoda, Jeřábek - Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. Diváci: 10840. Střely na branku: 32:28. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1.

Sestavy

Sparta

Pöpperle - Sersen, Husák, Kasík, Kočí, Milam, Hanzlík, Philipp, Krstev - I. Rachůnek, Broš, Jánský - Ton, Tenkrát, Bližňák - Foster, T. Rachůnek, Y. Treille - Žalčík, Pacovský, Forman.

Slavia

Kopřiva - Kadlec, Kuboš, Roth, Vašíček, Šulc, Krejčí, Kolařík - Kalus, Vondrka, Alinč - Krenželok, Sim, Dušek - Svoboda T., Tomica, Růžička - Sklenář, Jelínek, Doležal.

Druhé pražské derby napodobilo v mnoha ohledech to první. Stejně jako minule podaly finální rozsudek samostatné nájezdy, ovšem s tím rozdílem, že tentokrát byla šťastnější Sparta. Tu dělily od výhry za tři body necelé dvě minuty. Jenže záhy doklepl kotouč za přesouvajícího se gólmana Lukáš Krenželok a rozjásal slávistické řady. V nájezdech jako jediný uspěl Michal Broš.

Ještě než se oba týmy stihly před nejvyšší návštěvou sezony pořádně rozehrát, přišla domácí Sparta o prvního důležitého hráče. Obránce Hanzlík utržil do obličeje ránu pukem a musel být odvezen do nemocnice.

Diváci viděli v první třetině poměrně aktivní hokej, který byl rozhodně poutavější než letošní první derby. Ani jeden tým se ale nedokázal v první dvacetiminutovce prosadit jak ve hře pět na pět, tak v přesilové hře.

Hned po šestadvaceti vteřinách hry ve druhém dějství se to ale povedlo domácím. Při pokračující čtyřminutové početní výhodě obránce Troy Milam napřáhl od modré čáry a puk po odrazu o břevno zapadl do branky. Americký bek byl při chuti i při dalším střídání, tentokrát ale Kopřiva jeho ránu vykopl betonem. Ten byl ve druhé části v plné pohotovosti, ani Pöpperle však na druhé straně nezahálel. Svůj tým podržel při trestném střílení Kaluse, kterého předtím v úniku zahákoval Husák. Slávistický útočník zkusil vyrovnat skóre kličkou na forhend, ale nedokázal ho zakončit.

Aktivní byl i čtvrtý sparťanský útok, zejména Žálčik často operoval před Kopřivou. Při střele, kterou zakončoval únik po pravém křídle, už dokonce kotouč brankáři Slavie propadl, ale pomalu doklouzal jen vedle branky. Štěstí měl v úvodu třetí třetiny i Pöpperle, který vysoko tečoval nahození Kuboše a nevěděl, kam za jeho zády puk padá. Krátce na to navíc dostal od Duška, který se dokázal přehnat před Kočího, dělovku přímo do masky.

Poté, co Sparta dokázala velice aktivně ubránit oslabení při vyloučení Broše, se pokoušeli navýšit vedení Sersen a Tomáš Rachůnek, ale uzdravený gólman Slavie držel naději svého týmu na body. Vyrovnání nakonec přišlou pouhou minutu a půl před koncem základní hrací doby. Sim vybojoval za brankou Sparty puk, povyjel si a křižnou nahrávkou přesně našel Lukáše Krenželoka, který měl před sebou odkrytou klec.

V prodloužení byli výrazně aktivnější Holešovičtí, dvě minuty navíc hráli přesilovou hru ve čtyřech proti třem. Kopřivu ale podruhé nepřekonali a stejně jako v prvním derby přišel penaltový rozstřel. V tom byl jediným úspěšným hráčem domácí kapitán Michal Broš, který proměnil hned první nájezd forhendovou střelou pod víko.

Ohlasy trenérů

Richard Žemlička (Sparta): Nás trošku poznamenal začátek utkání, kdy jsme byli hned v první minutě vyloučení a následně dostal Honza Hanzlík do obličeje. Hrálo se pak ale atraktivní utkání, bylo hodně diváků, mělo to náboj. Byl to hokej, který se musel líbit, bohužel padly v základní hrací době jen dva góly. My jsme rádi za to, že jsme udělali dva body. Hanzlík má podle zpráv z nemocnice vyražené dva zuby a tržné rány na rtech a bradě.

Jiří Čelanský (Slavia): Dneska bylo k vidění velice atraktivní utkání, kterému dominovaly výborné obrany obou mužstev a samozřejmě gólmani. Utkání dospělo až do prodloužení a penalt, ale bohužel nám dnes byly nabídnuty čtyři penalty a nedáme z toho žádný gól. Z toho pohledu je bod tady pro nás vítězstvím. Na penalty šli hráči, kteří se při nich během ranního rozbruslení a celý týden nemýlili, ale v utkání bohužel neuspěli.

Autor Jan Salajka, Tereza Velikovská
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 29.3.2024

Junioři i podruhé porazili Šumperk a mají postup na dosah

I ve druhém utkání semifinále byli slávističtí junioři efektivní a díky třem gólům v první třetině si došli pro vítězství 7:1. V sérii tak vedou 2:0 na zápasy. Druhý hattrick po sobě nasázel Vojtěch ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více