Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
10. prosince 2011

Důležitý souboj o postupovou desítku, slávisté jedou do Litvínova

V posledním utkání před druhou reprezentační pauzou sezony čeká Slavii výjezd na sever Čech. V neděli se v rámci 31. kola Tipsport extraligy představí od 17:30 na ledě Litvínova. A bude to pro ní veledůležitý zápas. Právě Krušnohorci totiž momentálně okupují desátou příčku, která jako poslední zajišťuje postup do play off. Slávisté na ně ztrácejí sedm bodů, v případě prohry by bylo jejich manko už hrozivé. Vítězství by naopak oživilo naději.

Náš soupeř - HC VERVA Litvínov

Klub založen: 1945
Trenéři: Jiří Šlégr, Jiří Kučera, Viktor Lukeš
Největší úspěchy: 2. místo (1977/78, 1983/84, 1990/91, 1995/96)
Internet: www.hokej-litvinov.cz
Hvězdy týmu: Martin Ručinský, František Lukeš, Viktor Hübl

Slavia: naroste ztráta, nebo se zmenší?

Ne, z nejhoršího Slavia stále není venku. Po slibných výkonech a především dvou vítězství v řadě na domácím ledě přišlo zase trápení. V pátek neměli sešívaní, v jejichž dresu se představili po trejdu z Komety obránce Juraj Valach a útočník Tomáš Pospíšil, nárok na rozjeté České Budějovice a padli 0:5. Upravili si tím tristní bilanci v O2 areně, doma si připsali už desátou porážku z patnácti zápasů, pětkrát nevstřelili ani gól!

"Z naší strany to byl ustrašený výkon. Co se týká směru dopředu, tak absolutně bezzubý," připustil zklamaně asistent trenéra Jiří Čelanský. Předkolo play off se po prohře s Jihočechy znovu o něco vzdálilo, na desátý Litvínov momentálně ztrácejí slávisté sedm bodů. Mají jeden zápas k dobru, ale i tak je jasné, že na severu Čech je čeká v posledním vystoupení před druhou reprezentační přestávkou sezony důležitý mač.

"V těch vodách pod postupovou desítkou se nacházíme celou sezonu. Samozřejmě se z toho chceme co nejdříve vyhrabat, ale bohužel se nám to nedaří. Víme, o co hrajeme, ale po takovém výkonu jako proti Budějovicím nemáme šanci na body a ztráta na desítku bude jen narůstat," dodal Čelanský. K tomu netřeba nic dodávat. Zabrat a vyhrát. Nic jiného v neděli pro slávisty neexistuje.

Litvínov: sedm bodů náskok na sešívané!

Ani v Litvínově nepanuje klid. Tým se sice drží na poslední postupové příčce do play off, ale do ideálního rozpoložení má daleko. Vedení severočeského klubu se nedávno rozhodlo pro změnu ve složení trenérského štábu, proti tomuto kroku část fanoušků z "kotle" protestovalo. Od mužstva byl odvolán kouč Vladimír Kýhos a na střídačku se vedle dosavadního asistenta Jiřího Kučery postavil bývalý vynikající obránce Jiří Šlégr, velký litvínovský patriot. Oba pak doplnil ještě Viktor Lukeš.

Po změně v realizačním týmu Litvínov pokaždé bodoval - v prvním zápase zvítězil v Karlových Varech, poté sice doma prohrál s Českými Budějovicemi po nájezdech, ale pak si zapsal další dvě výhry. Tři body bral na ledě Vítkovic a v pátek přetlačil ve své aréně brněnskou Kometu 3:2 po penaltách. V neděli si veledůležitý souboj s přímým konkurentem o play off zopakuje, tentokrát proti Slavii. A spoléhat se při tom bude na domácí prostředí.

Zatímco venku Severočechy tlačí bota a moc se jim tam nedaří, na Zimním stadionu Ivana Hlinky si litvínovská ofenziva v čele s produktivní dvojicí František Lukeš - Viktor Hübl na své protivníky věří. Přesvědčila se o tom jednou už i Slavia, která v prvním zápase v Litvínově padla v divoké přestřelce 5:6 po nájezdech. I předchozí vzájemný duel dopadl lépe pro Vervu, která v úvodu sezony vyhrála v O2 areně 4:3.

Slávistický fanklub pořádá na zápas v Litvínově výjezd. Více zde

Historická bilance Slavia vs. Litvínov

Celkem   70 zápasů 33 – 4 – 6 – 1 – 26
Doma     35 zápasů 21 – 1 – 4 – 0 – 9
Venku    35 zápasů 12 – 3 – 2 – 1 – 17

Play off
2009/10 - předkolo 3:2

Postavení v tabulce

10. Litvínov      30   9 – 5 – 3 – 13  81:95  40
12. Slavia        29   8 – 2 – 5 – 14  68:94  33

Doma
8.  Litvínov      15   5 - 5 - 2 - 3   50:43  27
Venku
8.  Slavia        14   5 - 0 - 4 - 5   37:45  19

Poslední zápasy

Slavia-Č. Budějovice 0:5
Slavia-Ml. Boleslav 4:3
Sparta-Slavia 2:1sn
Slavia-Vítkovice 4:2
Zlín-Slavia 4:3sn
Litvínov-Kometa 3:2sn
Vítkovice-Litvínov 2:4
Litvínov-Č. Budějovice 2:3sn
K. Vary-Litvínov 2:5
Pardubice-Litvínov 5:1

Nejproduktivnější hráči

Tomáš Pospíšil   19 bodů (8+11)
Vladimír Růžička 17 bodů (6+11)
Tomáš Kůrka      16 bodů (9+7)
Tomáš Hertl      15 bodů (9+6)
Lukáš Krenželok  12 bodů (6+6)

František Lukeš    32 bodů (12+20)
Viktor Hübl        30 bodů (14+16)
Vojtěch Kubinčák   16 bodů (10+6)
Martin Frolík      16 bodů (4+12)
Martin Ručinský    15 bodů (8+7)

Sestavy v minulém kole

Kopřiva (41. Furch) - Kadlec, Valach, Kuboš, Šulc, Roth, Kolařík, J. Krejčík - Kůrka, Alinč, Vondrka - Pospíšil, V. Růžička ml., Tomica - Sim, Dušek, Krenželok - Kalus, Jelínek, Sklenář Franěk - Stříteský, Kubát, Jareš, Brejčák, Kousalík, Černošek, Skuhrovec, Gula - Kubinčák, V. Hübl, Gerhát - Trávníček, Hanzl, Ručinský - Frolík, Jenáček, Hujsa - Majdan, Rindoš, Bojer
Autor Miroslav Votava
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více