Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
12. prosince 2011

Tomáš Micka: Víme, o co hrajeme

Slavia nezvládla utkání v Litvínově a vytoužené bodové přiblížení k první desítce se nekonalo. Do sestavy se po zranění vrátil Tomáš Micka, se kterým jsme zápas rozebírali.

Tomáši, jak hodnotíte utkání s Litvínovem, ve kterém jste se vrátil do sestavy?
Návrat to byl špatný. Jsem rád za gól, ale nebyl k ničemu platný. Vedení jsme ani jednou neudrželi. Jsme strašně smutní, protože víme, že tohle byl zápas o šest bodů. Věděli jsme, o co hrajeme. Byl to hodně důležitý zápas.

Hrál se hodně urputný hokej s velkým nasazením, souhlasíte?
Určitě, hrálo se to jako play-off. Byl to opravdu velice podstatný zápas a hra tomu odpovídala. Pro nás je špatné, že s nimi nehrajeme na čtyři vítězství, ale potřebovali jsme vyhrát tento zápas a to se nepovedlo.

Vy jste sice dvakrát vedli, ale Litvínov trefil tři tyčky a mohl vést on. V poslední třetině, kdy jste začali prohrávat o gól, jste se moc neprosazovali. Nebyl Litvínov lepší?
Možná ano, v nějakých fázích rozhodně, ale my jsme vedli a měli jsme to udržet. Udělali jsme pár chyb. V takto důležitých zápasech někdy nerozhoduje, kdo je lepší na šance.

Byl to váš první zápas po pauze. Jak se cítíte po výronu v kotníku?
Jsem rád, že mě trenér Růžička dal zpět do sestavy a můžu opět hrát. Dal jsem sice gól, jsem za něj rád, ale nakonec byl k ničemu. Snad pomůže alespoň mně do budoucna.

Přišla reprezentační přestávka v pravý okamžik? Zdá se, že už snad nemůže být hůře.
Budeme o ní makat na maximum, musíme začít vyhrávat. Do konce zbývá dvacet kol, takže nic není zatraceno, ale musíme začít vyhrávat. Bezpodmínečně.

Pro Slavii začíná boj o play-off v prosinci. To asi nebudou klidné svátky.
Minulý rok to bylo podobné, také jsme ztráceli, ale je pravda, že ne tolik bodů. Muže to být pro nás dobrý příklad. Věřím, že se budeme o play-off prát.

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více