Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
16. září 2002

Angel Krstev: Ještě není co slavit

Ve Slavii prožil velký kus své hokejové kariéry, v jedenadvaceti letech toho má však ještě dost před sebou. Přitom už se zdálo, že jeho talent přijde nazmar, s postupem Liberce do extraligy se vše obrátilo. V obraně Bílých Tygrů se v neděli proti Slavii objevil Angel Krstev.

Se Slavií vybojoval dva juniorské tituly, v roce 2000 byl u historického úspěchu české reprezentace do 20 let a slavil svůj dosavadní největší triumf - zlato z mistrovství světa. V sešívaném áčku toho však moc nenahrál, za čtyři roky si připsal 37 startů, vstřelil tři branky a na pět jich nahrál. Nemá proto asi na působení v Edenu zrovna nejlepší vzpomínky a tak se dalo čekat, že se bude chtít proti bývalému klubu vytáhnout. " Zvýšenou motivaci jsem rozhodně neměl, já hraju v každém utkání stejně. Výhra na Slavii mě určitě těší, neodcházel jsem odsud úplně v dobrém. Myslím si, že jsem odešel ze Slavie tak trochu neprávem. Nedostal jsem moc šancí ukázat, co umím. Nějaké neshody v klubu jsem ale s nikým neměl. Teď´se už ale soustředím jen na Liberec." Před utkáním byly karty rozdány jasně, Slavia posílená vítězstvím v Ostravě měla splnit roli favorita, zatímco Bílí Tygři přijeli do Edenu s porážkou ve své extraligové premiéře proti Litvínovu. Oba týmy si vyzkoušely soupeřovu sílu v přípravě v Tipsport Cupu, tam vyhrála dvakrát Slavia. V důležitější chvíli se radoval Liberec. " Možná nás trochu domácí podcenili, ale nemyslím, že bychom podali proti Litvínovu špatný výkon. Chybělo více klidu i štěstí v koncovce, navíc si je třeba uvědomit, že Litvínov má se Šlégrem a Ručinským velice silné mužstvo. Dneska jsme do toho dali všechno, makali naplno a vítězství bylo dílem kolektivu." Přesto někdo z Bílých Tygrů vyčníval - brankář Pavel Falta. Angel zhodnotil jeho výkon stručně a výstižně - " Vynikající."

V první lize byl znám svými útočnými výlety, častokrát se rád vydával dopředu. Loni také předvedl jeden z nejhezčích momentů sezóny, při nájezdu na gólmana se k němu otočil zády a poté bekhendem zavěsil. Teď´se však musí držet zkrátka. " Extraliga je už o něčem jiném, je tu daleko více kvalitnějších hráčů. A navíc když je to vyrované a stav 1:1, tak se obránce radši drží zpátky. Za každou chybu se totiž draze platí." Přesto moc nechybělo a Angel se zapsal mezi střelce. Ve 26. minutě ujel podél mantinelu, za modrou napřáhl a Romanu Málkovi puk z lapačky vypadl. Směřující kotouč do branky na poslední chvíli před čárou zastavil Honza Novák, což potvrdil i videorozhodčí. V závěru si alespoň spravil náladu asistencí na branku Kropáče při power-play. O vítězství nad Slavií tak bylo rozhodnuto, což by také mohlo zvednout sebevědomí nováčka soutěže. " Slavia je tým, který bude chtít hrát se Spartou někde nahoře, takže výhra tady je asi o něco malinko cennější než jinde. O nějakých ambicích Liberce je ale ještě brzy mluvit, hlavní cíl je vyhnout se baráži."

První vítězství v extralize by si zasloužilo oslavu, zvláště když další kolo se hraje až v pátek. Svou radost dali Bílí Tygři najevo hned po závěrečné siréně, kdy se u branky Pavla Falty sesypali v jedno velké radující se klubko hráčů. " Myslím, že ještě není důvod něco slavit. Vyhráli jsme jen jeden zápas, do konce zbývá padesát kol. Tři body nám dobré umístění ještě nezaručí." Nedělní večer i tak vejde do dějin libereckého klubu.
Autor Miroslav Votava
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více