Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
12.12.2011

Starší dorost otočil zápas s Litvínovem

28. kolo, pondělí 12.12.2011, Slavia - Litvínov
Slavia
5:2
0:0, 2:2, 3:0
Litvínov

Branky a nahrávky: 32. Zajíc (Löbl), 33. Hlinka, 47. Freisler (Zajíc), 55. Freisler, 59. Knot (Zajíc, Mašín) - 29. Kuchař (Řezníček, Šimeček), 30. Válek (Mical, Řehoř). Rozhodčí: Hodek - Svoboda, Zavřel. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 67. Střely na branku: 42:35. Průběh utkání: 0:2, 5:2.

Sestavy

Slavia

Uhlík - Červený, Novák, Jirsa, Patzelt, Freisler, Burian, Drahorád, Brzák, Bureš, Veselý, Zajíc, Mašín, Fortelka, Knot, Hlinka, Löbl, Pavlas

Litvínov

Soukup - Wiedemann, Řezníček, Ernst, Šesták, Opatrný, Mical, Svoboda, Štěpka, Baránek, Šimeček, Kuchař, Weitz, Fučík, Sýkora, Válek, Ujfaluši, Šefl, Řehoř, Čeřovský

Slávisté si chtěli spravit chuť po velmi nevydařeném zápase se Spartou. Po dvou třetinách se tento cíl zdál jako těžce dosažitelný. Nakonec třemi góly v závěrečné části zápas zvládli a Litvínov porazili.

V první třetině se hrálo převážně u branky hostí. Slávisté několikrát nebezpečně ohrozili Soukupa v litvínovské kleci. Nějvětší příležitost měl domácí Martin Patzelt, který po chybě obrany nastřelil tyč. Litvínovští se do šance téměr nedostávali a jen se bránili.

Do prvního vážnějšího ohrožení slávistické klece se Litvínov dostal až ke konci počáteční dvacetiminutovky, kdy se v poslední chvíli slávistický obránce vrátil a kotouč odehrál do bezpečí. V tlaku pokračovali hosté i ve druhé třetině. První branku vstřelil do odkryté sítě po kolmé přihrávce Otakar Kuchař. Hned z dalšího útoku se prosadil Lukáš Válek a dostal svůj tým do dvoubrankového vedení.

Slavia s odpovědí nečekala dlouho a po 2 minutách hry snížila. Marc Zajíc si nabruslil na přihrávku od Patrika Löbla a protlačil kotouč do sítě. Neuběhla ani minuta a stav byl znovu vyrovnaný, kdy se puk po nahození Filipa Hlinky odrazil od jednoho z obránců do Soukupovy klece.

Hosté se snažili strhnout stav utkání na svou stranu. Málem se jim to povedlo. V oslabení totiž vystřelil Kuchař na Uhlíka, který si černou pryž málem srazil do branky. Litvínov se vrhl více do útoku a nesoustředil se až tak tolik na obranu. Toho využil ve třetí části Adam Freisler, slávistický útočník obkroužil litvínovskou svatyni a přesnou ranou se nemýlil.

Severočeši se tlačili dopředu a hnali se za vyrovnáním. Definitivní stopku jim ukázal svým druhým gólem v zápase Adam Freisler, který byl v oslabení úspěšný bekhendovou kličkou. Do závěrečného tlaku se hosté dostat nemohli, protože se dva litvínovští hráči nechali vyloučit. V dvojnásobné přesilovce se ještě střelou z voleje prosadil Ronald Knot a stanovil tak konečnou podobu skóre.

V závěrečném kole před rozdělením tabulky na lepší a horší mužstva získala Slavia 3 body, které ji mohou pomoci k lepší konečné pozici.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více