Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
14. ledna 2012

Snad nám kouzelník vyčaruje i výhru nad Spartou, přeje si Krenželok

Ještě před pár dny vypadaly šance Slavie na předkolo play-off jako utopie, jenže stačily tři výhry v řadě a situace vypadá mnohem růžověji. Jistě, vyhráno ještě Růžičkovo vojsko nemá ani zdaleka, zlepšení je ovšem zcela markantní. A potvrdit ho mohou červenobílí i v nedělním derby se Spartou. "Na ten zápas se už hrozně těším. Sparta je teď první v tabulce, ale to ještě nic neznamená. My se musíme soustředit jen na svůj vlastní výkon," nabádá Lukáš Krenželok.

Tři zápasy, tři vítězství a skóre 14:3! Zapomeňte na kolísavé výkony a jeden špatný výsledek za druhým, Slavia konečně zabrala a páteční triumf 6:0 ve Vítkovicích byl důkazem, že stíhací jízdu za desítkou bere opravdu vážně. Krenželok ale optimismus raději včas krotí. "Jako výrazné zlepšení to ještě nebereme. Stejně už musíme vyhrávat pořád, tak proč z toho dělat velkou vědu. Koukat se teď na tabulku a začít si myslet, že už to půjde samo, tak hned klesneme zase zpátky," uvědomuje si ostravský rodák.

Přiznává však, že nálada v kabině je nyní mnohem veselejší. "Samozřejmě se nám v tuto chvíli dýchá o něco lépe. Začínáme si víc věřit a mohlo by se z toho něco vyklubat, na druhou stranu ale nemůžu říct, že bychom předtím měli hlavy vyloženě dole. V jiných týmech už jsem zažil větší depky. Zato na Slavii byla vždycky dobrá parta, v play-off jsme doufat nikdy nepřestali," říká jasně.

K postupu do předkola má pomoci také staronový člen realizačního týmu Ondřej Weissmann, který se v týdnu oficiálně připojil k Vladimíru Růžičkovi. V pátek na střídačce Slavie sice chyběl, v Edenu už však řádí jako černá ruka. "Tréninky teď vede hlavně on, ale Růža si to zpovzdálí všechno kontroluje. Hlídá, kde děláme chyb, řekne si k tomu své," prozrazuje Krenželok.

Když připočteme další dva Růžičkovy asistenty Jiřího Čelanského a Josefa Beránka, vyvstává otázka, zda na Slavii nebude za chvíli stejně trenérů jako hráčů. "No, lidí je tam dost. Někdy je problém, abychom je na ledě všechny objeli," culí se "Krenži" a ihned dodává: "Ne, teď vážně, žádný problém v tom není. Čelanda i Bery s námi byli už předtím, přibyl jen Ondra Weissmann a rozhodně to není tak, že by se nějak překřikovali."

S příchodem matadora Weissmanna začala Slavia měnit herní styl, už před jeho nástupem bylo ovšem vidět, že přidala také na bojovnosti. "Semkli jsme se a hrajeme víc na doraz. Už prostě není na co čekat. Růža nám jasně řekl, že teď už každý zápas musíme hrát jako v play-off, na ledě musí všichni odvést maximum. Jdeme do toho vabank. Dohráváme každý souboj, jedeme na krev a buď to vyjde, nebo ne," burcuje zkušený útočník.

Proti Vítkovicím to "vyšlo" parádně. Slávisté nasázeli soupeři potupnou šestku a proměněným trestným střílením se na tom podílel právě Krenželok, jenž tak pokořil svůj bývalý klub. "Skoro všechny kluky tam znám a před každým zápasem se pořádně hecujeme. Tím ale neříkám, že bych si té výhry tam vážil nějak víc. Pro mě jsou tři body jako tři body. Jen v těch srandičkách teď budu mít navrch já - a to není vůbec špatné," podotýká s úsměvem.

Proti Spartě se však podobně vysoký triumf zrodí asi těžko. Rival z Holešovic je lídrem soutěže a předvádí stabilní výkony, z posledních šestnácti zápasů prohrál pouze tři. "Žádný strach ze Sparty ale nemáme. Porazit můžeme kohokoli, záleží hlavně na tom, co sami předvedeme. Zase to bude strašně těžké, ale v této sezoně jsme už jedno derby vyhráli, i když až po nájezdech," připomíná Lukáš Krenželok.

V obou předešlých duelech se Spartou padly ze hry dohromady jen dva góly a podobný průběh se dá možná očekávat i v neděli. "Já bych se tomu určitě nedivil. V těchhle zápasech nikdo nechce udělat chybu, dost se brání, není tam prostor na střely a je těžké vypracovat si nějakou vyloženou šanci. Ale třeba se to urve a gólů padne hromada. I takový je hokej," krčí rameny s tím, že co do krásy bude scházet na ledě, to doženou fanoušci na tribunách.

"Hrozně se těším na to, že budou zase plné tribuny. Když jsou poloprázdné, celý zápas je pak takový ospalý, ale tohle je úplně o něčem jiném. Utkání se Spartou člověka vtáhne. Když jsem byl ještě ve Vítkovicích, měli jsme derby proti Třinci, ale to se s tímhle nedá srovnat. Aspoň já jsem to tehdy moc neprožíval, ovšem pražské derby si fakt užívám. Pořád je to pro mě něco nového," tvrdí osmadvacetiletý hokejista.

Ke třem bodům třeba Slavii v neděli pomůže i iluzionista Pavel Dolejška, jenž o první přestávce předvede divákům své magické vystoupení. "Jestli je to dobrý kouzelník, tak nám určitě vyčaruje tři body. Snad to tak bude!" směje se Krenželok, jemuž se v aktuálním ročníku na Spartu zatím daří. V prvním střetnutí zaznamenal vítězný nájezd, v Holešovicích zase gólem minutu před koncem vystřelil prodloužení. Co si schoval pro fanoušky tentokrát?

Autor OH
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více