Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
15. ledna 2012

Daniel Krejčí po premiérovém derby: V Kanadě se moc nefandí. Tady je to lepší!

Daniel Krejčí, účastník juniorského mistrovství v Kanadě. V neděli si teprve devatenáctiletý bek odbyl své premiérové derby, bohužel nikoli vítězné. „Provinili jsme se nešťastným faulem a Sparta to potrestala,“ řekl po zápase.

Slavia měla spoustu šancí, odehrála velice dobré utkání, ale na body to bohužel nestačilo. V kabině bylo znát, že panuje nespokojenost spíš s výsledkem než s předvedenou hrou. „Byl to pěkný zápas. Divácká podpora byla skvělá a myslím si, že jsme hráli velmi dobře, ale je škoda, že se štěstí neobrátilo na naší stranu,“ říká o svém prvním derby.

Utkání rozhodly dvě oslabení, které Sparta dokázala tvrdě potrestat. Nejvíce však sešívané musí mrzet vítězný gól Sparty sedm minut před koncem základní hrací doby. „Bohužel jsme se provinili nešťastným faulem. Ta situace možná byla trošku sporná, ale to už je jedno. Při přesilovce pak došlo k nešťastné teči a my už s tím nic nedokázali udělat,“ lituje.

A kdy se mladý obránce dozvěděl, že proti Spartě nastoupí? Indícii mu dodaly předešlé zápasy na ledě soupeřů. „Protože jsem hrál v Boleslavi i ve Vítkovicích, tušil jsem, že bych si mohl zahrát i dneska,“ říká a v příštím duelu proti Zlínu očekává svůj start též. „Doufám, že se do té doby nic nezmění a také se podívám na led.“

Slavia měla ještě v závěru utkání velký tlak, ale body jí zůstaly zapovězené. Desítka červenobílým zůstává na dosah, bude však záležet i na výsledcích ostatních celků, neboť Slavia má ve srovnání s nimi odehrané o dva zápasy více.

Daniel Krejčí sehrál na juniorském světovém šampionátu za český národní tým šest zápasů, ve kterých si připsal čtyři asistence. A atmosféra? „Tady je to lepší než v Kanadě, protože tam diváci nefandili skoro nikomu. V podstatě se baví jenom hokejem, zatímco tady máme skvělý kotel, a obzvlášť dnes. Diváci nás opravdu hnali dopředu,“ pochvaluje si diváckou podporu, která v derby stanovila nový rekord aktuální sezony - 11 264 diváků si našlo cestu do O2 Areny.

Autor Jan Salajka
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více