Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
17.1.2012

Slávisté doma udolali Zlín až po prodloužení

40. kolo, úterý 17.1.2012, Slavia - Zlín
Slavia
2:1p
0:0, 1:1, 0:0 - 1:0
Zlín

Branky a nahrávky: 32. Kadlec (T. Hertl, Krenželok), 63. Šulc (Pospíšil) - 24. Důras (Leška, Kubiš). Rozhodčí: Jeřábek, Fraňo - Bejček, Charvát. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 2763. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Sestavy

Slavia

Furch - Kadlec, J. Krejčík, Krejčí, Kolařík, Dresler, Šulc, Roth - Pospíšil, Alinč, Vondrka - Kůrka, V. Růžička ml., Žejdl - Jaškin, T. Hertl, Krenželok - Micka, Jelínek, Sklenář - Doležal

Zlín

Horčička - Zámorský, Linhart, Matějíček, Galvas, Tesařík, Řezníček, Míka, Valenta - Důras, Leška, Köhler - Holík, Čajánek, Kubiš - Melenovský, Roman Vlach, Veselý - Ondráček, Honejsek, Čech

Sešívaní si chtěli po výsledkově nevydařeném utkání se Spartou spravit chuť proti Zlínu. Ve vyrovnaném zápase měla obě mužstva dostatek příležitostí strhnout vedení na svou stranu. Nakonec rozhodl až gól v prodloužení od Jakuba Šulce. Červenobílí tak získali v boji o play-off dva veledůležité body.

Do sestavy Slavie se vrátil po zranění obránce Vladimír Roth, sešívaným však již druhý zápas chyběl Juraj Valach a v derby se zranil i Marek Tomica, jenž rovněž do utkání 40. kola nemohl nastoupit.

První třetina moc hokejové nádhery nenabídla. Slavia měla herní převahu a opticky tlačila Zlín do obrany, žádný gólový moment však z jejího snažení neresultoval. Brankář Hořčička čelil pouze nahozením a propagačním střelám. Jeho protějšek Dominik Furch musel odolávat o poznání většímu nebezpečí. Hned v 5. minutě se před ním zjevil volný Holík, gólman Slavie pohotovou střelu vykopl betonem. Furch si vysloužil potlesk domácích fanoušků i bravurním zneškodněním samostatného úniku Bedřicha Köhlera.

Domácí nastoupili do druhé třetiny opět aktivně, ale ve 24. minutě Jelínkova formace propadla v útočném pásmu a tři hráči Zlína se řítili na osamoceného Kadlece. Po ose Kubiš, Leška se puk dostal na levou stranu k Michalu Důrasovi, který byl hoden svého jména a střelou z první propálil přesouvajícího se Furcha.

Na Slavii padla deka a v zápase ji držel pouze výkon brankáře. Furch přečkal bez gólové úhony tři oslabení bezprostředně za sebou. Sešíváné polil živou vodou na konci 32. minuty až kapitán Petr Kadlec, který si při slávistickém zámku pohotově sjel před branku a využil rychlou střelou Herltlovy nahrávky.

Pražané se rázem ujali iniciativy a pramenila z toho i zlínská vyloučení. Více než dobré šance na skórování měl Kůrka, Růžička i obránce Šulc. Do druhé přestávky se však šlo za nerozhodného stavu 1:1.

Ve třetí části se urputně bojovalo o každý metr ledu. Zlín se držel na své obranné polovině a tu a tam nepříjemně zaútočil. Ve 42. minutě se zjevil Ondřej Veselý sám před Furchem, ale slávistický gólman se opět zaskvěl.

Domácí se snažili urvat tři body, ale ani závěrečný tlak je nepřinesl. Zápas tedy šel do prodloužení, ve kterém měla očividně více sil Slavia. V první minutě se prosmýkl mezi beky Vondrka, který byl při zakončení faulován a rozhodčí nařídili trestné střílení. Slávistický útočník se váhavě rozjel z kruhu a stejně dopadlo i zakončení. Horčička jeho pokus bez problémů vyrazil.

Slavii to však nakonec nemuselo mrzet. V čase 62:26 Jakub Šulc nahodil puk na branku, gólman měl zakrytý výhled a sešívaní se tak radovali z vítězství. Pro šestadvacetiletého obránce to byla premiérová branka v dresu Slavie, která znamenala cenné 2 body v boji o play-off.

Ohlasy trenérů
Vladimír Růžička st. (Slavia): "Bylo to hodně upracované utkání. Věděli jsme, že hosté velice dobře brání a měli jsme trošku strach z toho, aby nám neodjížděli. Zlín je v obracení hry do rychlých protiútoků velmi silný a pár jich tam bylo hodně nebezpečných. My jsme si ve druhé třetině vytvořili tlak, ale málo se cpeme do branky, hráči jsou za ní nebo na mantinelu. Velice dobře chytali oba brankáři, Furch podal opět vynikající výkon. V prodloužení to je o štěstí a šťastnější jsme byli my."

Rostislav Vlach (Zlín): "Myslím, že to bylo vyrovnané utkání, hodně upracované. Padlo málo gólů a bylo vidět, že šlo o hodně. Dopadlo to se šťastnějším koncem pro Slavii."

Autor David Mencl, Tomáš Houska
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video