Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
17. ledna 2012

Naši fanoušci si play-off zaslouží, říká kapitán Slavie Kadlec

I když na dnešní zápas dorazily jen necelé tři tisícovky hokejových fanoušků, kapitán sešívaného družstva Petr Kadlec vysekl kotli poklonu. "Přestože přijde celkově málo lidí, kotel je prakticky pořád stejný," pochválil domácí příznivce. "Play-off si za takovou podporu určitě zaslouží."

Jak byste zhodnotil dnešní utkání, které jste rozhodli až v prodloužení?
Byl to klasický zápas se Zlínem tuto sezónu, opět to spělo až do nájezdů. Opět málo gólů, Zlínští hráli na brejky a jeden se jim povedl. My jsme se štěstím vyrovnali a na konci jsme měli víc chuti po vítězství.

Zlín oproti posledním soupeřům přijel s defenzivní taktikou, vám taková hra nevyhovuje, že?
Ano, navíc bylo málo diváků, hokej opravdu nic moc. Dneska tak bylo nejdůležitější sebrat body.

Byl jste na ledě u úvodní branky, kdy jste nechali jet Zlínské ve třech pouze na Vás. Kde se stala chyba?
Byla tam chyba i ode mě, puk mě trefil a odrazil se přímo k soupeři. A Zlín má brejkové hráče, což právě tím gólem potvrdil.

Ale byl jste i u prvního gólu Slavie, kdy jste si nabruslil před branku a skóroval. Vyplynulo to ze hry, nebo jste takovou situaci nacvičovali?
Minulý zápas jsme si s Hertlíkem (Tomáš Hertl - pozn. red.) říkali, že hrajeme furt v rohu a nesjíždíme si před bránu. Tak jsem mu řekl, že si tam nabruslím a on to naštěstí čekal a dobře to dopadlo.

Dnes jste získali dva body, avšak ostatní soupeři bodovali naplno. Panuje spokojenost, přestože jste dnes vyhráli?
Dva body jsou pro nás určitě dobré. Tři by byly skvělé, ale nesmíme toho chtít moc.

Co však dělá s psychikou, když vaši soupeři zvítězili za tři body?
S psychikou to nic nedělá, protože jsme vyhráli. Sice víme, jak to v tabulce vypadá, ale my musíme bodovat. A hlavně porážet celky okolo nás.

O vítězství Slavie dnes rozhodli obránci, budete od útočníků chtít nějaké vyrovnání?
Ne, vůbec. Dostali jsme jeden gól, navíc i po mojí chybě. Útočníci navíc hráli skvěle dozadu, dobruslovali. Je úplně jedno, kdo dá gól. Obránci nejsou jenom od bránění, stejně jako útočníci nejsou jen od útočení.

Proti Zlínu vám letos už dvakrát nevyšly samostatné nájezdy. Oddychli jste si, když jste rozhodli v prodloužení?
Hlavně jsme rádi, že jsme ten gól dali my. Samozřejmě je lepší, že jsme rozhodli, než aby přišly nájezdy.

Bylo to dneska hodně vydřené vítězství?
Neřekl bych vydřené, ten zápas byl úplně jiný než se Spartou, kdy se hrálo nahoru dolů, navíc byla vynikající atmosféra. Tohle utkání bylo více taktické, Zlín hraje venku na brejky a hodně brání.

Cítíte, že jste jako v minulosti naskočili? Že se Slavii začíná dařit, když jí teče do bot?
Tak urči... (smích) Tak určitě! Potřebovali jsme udělat alespoň dva zápasy v kuse, abychom získali sebevědomí. Přeci jen se hraje špatně, když jednou vyhrajete a podruhé prohrajete. Teď se nám povedlo udělat tři zápasy, se Spartou jsme sice prohráli, ale to utkání bylo z naší strany dobré, líbilo se to i lidem.

Navíc v poslední době dostáváte i málo gólů.
To vychází z toho, jak hrajeme. Dříve jsme si říkali, že budeme vycházet z obrany, ale když nejsme u puku, tak je jasné, že někdy chybu uděláme. Naopak, když tvoříme hru my, a hrajeme... Nechci říkat jako Barcelona, ale když se na ni podíváte, tak je vidět, že nepotřebuje tolik bránit, protože má furt balón a furt útočí. Poslední dobou jsme se zvedli, hrajeme naši hru a často soupeře i přehrajeme.

Jak jste vnímali rozdíl mezi počtem diváků? Na derby přišlo přes 11 tisíc, teď pouze necelé tři tisícovky.
Nedá se nic dělat, my jsme na to zvyklí. Zápas se Spartou jsme si opravdu užili, ale tak to prostě je. Jsou týmy, na které diváci chodí více.

Je pro vás o to větší motivace uhrát play-off, abyste takových zápasů s lepší návštěvou zažili více?
Těch motivací tam je! (smích) Naši fanoušci si určitě play-off zaslouží. Fandí, i když přijde málo lidí. Ten kotel je prakticky furt stejný a zaslouží si to. Snažíme se play-off udělat, aby i oni si to mohli užít.

Autor Václav Baumann
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více