Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
26. ledna 2012

Všichni víme, o co jde. Teď už hrajeme o všechno, burcuje trenér Růžička

Před hokejisty Slavie je posledních deset kol základní části, které rozhodnou o tom, zda bude sezona hodnocena jako úspěšná, nebo na ni každý bude chtít rychle zapomenout. V tuto chvíli nevypadá situace příliš růžově. Na desátou Kometu ztrácí červenobílí pět bodů, od jedenáctého Litvínova je dělí body dva. A ve hře o play-off jsou stále i Mladá Boleslav s Karlovými Vary. "Určitě budeme bojovat a o postup se popereme!" slibuje fanouškům trenér a generální manažer Vladimír Růžička.

Růžička se Slavií v play-off dosud nikdy nechyběl a nehodlá se smířit s tím, že by to letos mělo být jiné. Ztráta je pořád veliká, nicméně faktem je, že v kritických chvílích dokázalo mužstvo vždy zabrat a vybičovat se k co nejlepším výkonům. "Všichni víme, o co jde. Teď už hrajeme o všechno. Dá se říct, že play-off pro nás už dávno začalo," uvědomuje si charismatický kouč.

Také on věří, že v závěru základní části promluví slávistické zkušenosti. "Je pravda, že už několik posledních let bojujeme o play-off do posledního kola. Vždycky jsme se do něj dostali za pět minut dvanáct a pak se nám tam celkem dařilo, takže teď si všichni přejeme, aby to letos bylo zrovna tak. Uvidíme, jak to dopadne," konstatoval Růžička.

"Máme deset kol před koncem a na postup by nám mělo stačit nějakých 70 nebo 71 bodů. To znamená, že potřebujeme tak sedmkrát vyhrát," poznamenal s tím, že by bylo dobré bodovat již v pátek na ledě Mountfieldu. Na jihu Čech je ale tradičně hodně horký led, navíc Slavia na České Budějovice zahrát příliš neumí. Aspoň to naznačují statistiky – z posledních sedmi vzájemných zápasů se radoval vždy soupeř.

A i tentokrát jsou domácí jasným favoritem. "Pokusíme se tu neúspěšnou sérii s nimi nějak zlomit. Základem je hrát dobře z obrany a pokoušet se o rychlé protiútoky, z nichž by mohly padnout góly. Budějovice jsou v tabulce úplně jinde než my a bude to nesmírně těžký zápas, ale my hrajeme o všechno," řekl trenér Slavie.

Mezi tyče půjde v pátek opět Dominik Furch, jenž vytlačil z brány Miroslava Kopřivu. "Nekoukáme se na to, kdo je brankář číslo jedna nebo dvě. Dominik má teď zkrátka lepší formu a ty poslední zápasy chytal velice dobře, takže nastupovat bude i dál. Pro Míru to je zase výzva, aby na sobě dál pracoval a až dostane šanci, Dominika do brány jen tak nepustil. Zdravá konkurence je vždycky potřeba," má jasno Vladimír Růžička, který se rozhodl uvolnit z kádru forvarda Petra Kaluse.

"Petr nebyl zařazen do mužstva už před pauzou a hledal si nové angažmá. Nabízel se více klubům, nakonec si našel cizinu," prohlásil na adresu nové posily švédského MODA. Slávistické řady zanedlouho opustí také veterán Jan Alinč, který se bude muset vrátit do prvoligového Ústí. "Honza by nám měl být k dispozici do 50. kola," prozradil Růžička.

Autor OH
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více