Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
2. února 2012

Před Slavií stojí velká výzva - získat v Plzni skalp Indiánů

Venku je třeskutá zima jak z nějakého ruského filmu, ale v pátek bude slávistům pořádně horko. V Plzni je čeká tradičně bouřlivé prostředí a jako soupeř domácí Indiáni, druhý tým tabulky. Sešívaní jsou navíc v pozici, kdy mají nůž na krku. Sedm kol před koncem základní části ztrácejí na elitní desítku šest bodů. Dostihy o předkolo play off pokračují a vy můžete být u toho. Zápas začíná od 18:10, slávistický fanklub pořádá do Plzně výjezd.

Náš soupeř - HC Plzeň 1929

Klub založen: 1929
Trenéři: Marian Jelínek, Milan Razým
Největší úspěchy: 2. místo (1992), 3. místo (2000), Prezidentský pohár pro vítěze základní části (2010)
Internet: www.hcplzen.cz
Hvězdy týmu: Martin Straka, Radek Duda, Tomáš Vlasák

Slavia: naděje na postup do play off ožila

Slávisté po třech porážkách v řadě zabrali a v úterý zvítězili na ledě úřadujících mistrů z Třince 4:1. Oživili tím své naděje na postup do předkola play off, vzhledem k zaváhání největších soků snížili svou ztrátu na vytoužené desáté místo, které zatím drží brněnská Kometa, na rozdíl šesti bodů.

K výhře pomohl jedním gólem i útočník Antonín Dušek, jenž ve Slavii už v aktuálním ročníku působil a nyní ho sešívaní získali z Liberce na hostování do konce sezony výměnou za obránce Vladimíra Rotha. V sestavě už chyběl další forvard Tomáš Kůrka, který se dohodl s klubem na uvolnění z kádru a poté zamířil do Třince.

Svěřence kouče Vladimíra Růžičky čekají do reprezentační pauzy ještě dva zápasy. A oba budou veledůležité. V neděli doma přivítají konkurenta v boji o předkolo play off Kladno, ale ještě předtím vyjedou v pátek na horký plzeňský led. Čeká je tam skutečně těžká šichta - se Západočechy zatím všechny tři předchozí zápasy v sezoně prohráli.

Plzeň je navíc na domácím kluzišti nejlepším týmem celé extraligy, získala tam už 55 bodů. Přesně tolik bodů mají slávisté na svém kontě dohromady! Vyhrát se dosud podařilo v plzeňské ČEZ Areně jen třem týmům a jen jeden to dokázal v základní hrací době - Kometa Brno. V nájezdech pak uspěly Vítkovice a Sparta. V posledních třech sezonách slávisté v Plzni vždy alespoň jednou zvítězili. Bude to platit i letos?

Plzeň: tým mazáků a Dudova jízda

V Plzni mají sezonu rozjetou skvěle, patří ke špičce extraligy, aktuálně jsou na druhém místě za Spartou, kam se vyšvihli i díky nedávné šňůře 12 výher v řadě. Moc dobře si ale uvědomují, že to hlavní přijde až v play off. Indiáni budou patřit k vážným aspirantům na nejvyšší mety, mají před sebou jediný cíl - získat pro západočeskou metropoli historicky první titul.

Spoléhat se přitom budou především na zkušenosti. V žádné jiné extraligové kabině byste nenašli po kupě tolik osobností. V brance je jedničkou Adam Svoboda, defenzivu řídí mazáci Jiří Vykoukal, František Kaberle či Jaroslav Modrý, útok pak táhne kapitán, hrající manažer a majitel klubu v jedné osobě Martin Straka. Má navíc k sobě zdatné parťáky.

Září především vyhlášený hokejový rebel Radek Duda, jenž posbíral už 50 bodů a je v popředí tabulky střelců i produktivity celé soutěže. Právě on, Straka a další nesmírně šikovný centr Jan Kovář se největší měrou starají o ofenzivní příspěvek mužstva.

Nebezpečí ale hrozí i od dalších - rutinéra Ondřeje Kratěna, dravého Václava Pletky či technika Tomáše Vlasáka, kterého však v letošní sezoně brzdí zranění. Není ale divu, že s takovým útočným potenciálem Plzeň nasázela v extralize nejvíce branek ze všech (155 - průměr 3,52 na zápas).

Dá se očekávat hodně atraktivní bitva s řadou taháků. Jeden z nich? Duda, Svoboda a Vlasák v minulosti oblékali sešívaný dres, první dva jmenovaní dokonce slavili se Slavií titul. Vzájemné zápasy tak mají pro ně pikantní příchuť, přitažlivé jsou i pro fanoušky obou táborů.

S fanklubem do Plzně

Slávistický fanklub organizuje na utkání do Plzně autobusový výjezd. Vypsány byly také už výjezdy do Brna (pondělí 13. února, autobusem) a Pardubic (neděle 19. února, vlakem). Více informací na www.sesivani.com

Historická bilance Slavia vs. Plzeň

Celkem 69 zápasů   27 – 5 – 9 – 4 – 24
Doma   35 zápasů   17 – 3 – 3 – 1 – 11
Venku  34 zápasů   10 – 2 – 6 – 3 – 13

Play off
1996 - osmifinále   3:0
2009 - semifinále   4:1

Postavení v tabulce

2.  Plzeň          44   22 - 7 - 6 - 9    155:119  86
12. Slavia         45   14 - 3 - 7 - 21   111:136  55

Doma
1.  Plzeň          22   15 - 4 - 2 - 1     90:54   55
Venku
7.  Slavia         22    8 - 0 - 6 - 8     60:65   30

Poslední zápasy

Třinec-Slavia 1:4
Slavia-Litvínov 1:5
Č. Budějovice-Slavia 3:2sn
K. Vary-Slavia 4:3p
Slavia-Zlín 2:1p
K. Vary-Plzeň 3:2
Plzeň-Č. Budějovice 3:2p
Plzeň-Kometa 4:3
Vítkovice-Plzeň 5:3
Sparta-Plzeň 4:3sn

Nejproduktivnější hráči

Tomáš Pospíšil      29 bodů (13+16)
Vladimír Růžička    25 bodů (11+14)
Michal Vondrka      20 bodů (9+11)
Petr Kadlec         20 bodů (6+14)
Tomáš Hertl         18 bodů (9+9)
Radek Duda          50 bodů (23+27)
Jan Kovář           42 bodů (15+27)
Martin Straka       40 bodů (12+28)
Ondřej Kratěna      22 bodů (7+15)
Michal Dvořák       19 bodů (9+10) 

Sestavy v minulém kole

Furch - Kadlec, J. Krejčík, Krejčí, Kolařík, Šulc, Dresler, Valach - Vondrka, Alinč, Krenželok - Micka, V. Růžička ml., Tomica - Dušek, Jelínek, Doležal - Sklenář, T. Hertl, Jaškin A. Svoboda - Vykoukal, Kaberle, Marušák, Jiří Hanzlík, St. Pierre, Modrý, Frolo - Duda, Jan Kovář, Pletka - Stránský, Martin Straka, Kratěna - Michal Dvořák, M. Heřman, Johnson - Vostřák, Pitule, Mrňa - Petruška
Autor Miroslav Votava
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více