Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
3.2.2012

Další ránu dostali slávisté v Plzni

46. kolo, pátek 3.2.2012, Plzeň - Slavia
Plzeň
5:2
0:0, 1:1, 4:1
Slavia

Branky a nahrávky: 25. Martin Straka (Dvořák), 44. Martin Straka (Jan Kovář, Vykoukal), 48. Marušák (Stránský, Martin Straka), 55. Modrý (Stránský, Martin Straka), 60. Johnson (Pitule) - 30. Alinč (Kadlec, Vondrka), 54. Vondrka (Pospíšil, Kadlec). Rozhodčí: Homola, Šír - Bláha, Kostka. Vyloučení: 8:7. Využití: 2:2. Diváci: 5903. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 5:2.

Sestavy

Plzeň

A. Svoboda - Vykoukal, Kaberle, Marušák, Jiří Hanzlík, J. Jeřábek, Modrý, Frolo - Duda, Jan Kovář, Pletka - Dvořák, Martin Straka, Kratěna - Stránský, Pitule, Johnson - Petruška, M. Heřman, Mrňa

Slavia

Furch - Kadlec, J. Krejčík, Krejčí, Kolařík, Šulc, Dresler, Valach - Vondrka, Alinč, Krenželok - Micka, V. Růžička ml., Tomica - Dušek, P. Jelínek, Doležal - Sklenář, T. Hertl, Jaškin - od 22. navíc Pospíšil

Hokejisté Slavie utrpěli další ránu v jejich snu o předkole play-off. V Plzni totiž podlehli místním Indiánům 2:5. Sešívaní s domácími dokázali držet krok dvě třetiny, v poslední dvacetiminutovce však čtyřikrát inkasovali a nakonec odjíždějí bez bodu.

Utkání začalo svižně a kromě ofsajdu se po úvodní buly nemuselo přerušovat až do třetí minuty, kdy byl vyloučen Jeřábek. Hosté tak hned ze začátku dostali výhodu přesilové hry, Svobodu v brance ale vůbec neohrozili. Při hře v plném počtu se Slavii o moc lépe nedařilo, ještě složitější to pražané měli v sedmé minutě, kdy sami byli potrestáni pro hru se šesti bruslaři. Po půlminutě se do první velké šance dostal Radek Duda, ale nejproduktivnější hráč ligy puk mezi kruhy vůbec netrefil! S návratem vyloučeného Doležala ještě Straka hledal dobře postaveného Kratěnu, ale jeho úmysl zhatil pozorný Furch. Svoboda první ošemetnou situaci řešil až po polovině první třetiny, s ranou k tyči si nakonec ale bez problémů poradil. Na druhé straně prověřil Furcha tvrdou ranou v plné rychlosti Petruška, slávistický gólman ale vytáhl jeden ze svých efektních zákroků a puk ukryl v lapačce. V neurovnané hře druhé poloviny úvodního dějství si pak na dlouhou dobu největší potlesk odnesl Vykoukalův střelecký pokus, který mířil tak mimo, že zasáhl hlavního rozhodčího. A lépe se indiánům nevedlo ani při druhém vyloučení hostujícího Doležala, které opět nedokázali potrestat. Posledním zajímavým momentem tak zůstal Svobodův výlet do rohu kluziště s rozehrávkou na hole hostí, jenže hosté si ani s touto šancí neporadili a při první siréně tak byl stav utkání stále 0:0.

Do druhé části vstoupili aktivněji hosté a Plzeň za to byla potrestána. Hned po půlminutě se k Frolovi na trestné lavici přidal hákující Hanzlík a Slavie hrála dvounásobnou přesilovku! Jenže domácí soupeře do konce Frolova trestu téměř nepustili do útočného pásma a o moc lepší to nebylo ani při klasické početní převaze. Indiáni po ubráněném oslabení zaveleli k útoku a o chvíli později se dostali poprvé do vedení. První gól v zápase vsítil Martin Straka, který puk do klece doslova došťouchal pod Furchem, kterému černý kus gumy projel po ledě mezi betonem a rukavicí – 1:0! Navýšit své vedení mohli modrobílí vzápětí v přesilové hře, to by ale museli předvést méně nepřesných přihrávek – i přesto se ale k ohrožení branky dostali a Furcha zachránilo po Stránského ráně břevno! O chvíli později tak mohli hosté usilovat o srovnání, protože krátce po sobě byl vyloučen Pitule a Frolo, takže Slavie hrála druhou přesilovku pět na tři. A tentokrát už sešívání nezaváhali a dokázali skórovat. Kadlec naznačil střelu, ale místo toho poslal prudkou přihrávku na Jana Alinče , který na brankovišti jen nastavil hůl a poslal puk do odkryté branky – 1:1! V pokračující přesilovce mohl Micka dokonce poslat hosty do vedení, ale Svoboda mu nedal šanci a puk vyrazil mimo. Ještě lepší pozici měl Vondrka, který předsprintoval oba obránce Plzně a překonal i Svobodu, stejně jako Stránský ale trefil jen břevno! Poslední příležitost k vyrovnání nabídlo hostům další vyloučení, ale při přesilové hře Slavie si více šancí vypracovali paradoxně indiáni, jejichž největší šance přišla s návratem Mrni, ale domácí přečíslení tři proti jednomu doslova zazdili a tak i po druhé třetině byl stav nerozhodný.

Na začátku části třetí se poprvé v zápase dostali k přesilové hře pěti proti třem i domácí a až na prohranou buly ji sehráli parádně! Kratěnova tečovaná střela sice nejdříve jen zazvonila o tyč, ale střelu Martina Straky po Kovářově luxusní asistenci už žádná tyč nezastavila – 2:1! V pokračující přesilovce už tak úspěšní indiáni nebyli, jedinou nebezpečnou střelu vyslal Kovář, ale Furch se včas přesunul. Hosté se ale nepoučili a po faulu Kadlece hráli opět v oslabení, a tentokrát už si domácí poradili i v klasické přesilovce! Stránský jen po modré přistrčil puk Jiřímu Marušákovi, který kousek za modrou vyslal svoji typickou dělovku a s pomocí pravé tyče Furchovy branky upravil na 3:1! Vladimír Růžička si sice hned po třetí brance vzal oddechový čas, jeho svěřencům ale asi nepředal ty správné instrukce, protože během následujících minut se obraz hry příliš neměnil a dvakrát opět zahrozili modrobílí, jenomže Mrňa jednou puk nezpracoval a podruhé mířil nad. Ještě lepší šanci měl Pletka, toho ale vychytal Furch, který včas vystartoval proti puku a i s trochou štěstí jej udržel před čarou.

Když nedali domácí, prosadili se hosté, pro třetí třetinu typicky v přesilové hře. Michal Vondrka dostal puk za branku, odkud si nikým nehlídán vyjel před Svobodu, a na vzdálenější tyči jej překonal – 3:2! Plzeňští ale nesklopili hlavy a o minutu později opět odskočili na dvě branky. Straka zavezl puk do pásma, předal jej Stránskému a ten z rohu našel nekrytého Jaroslava Modrého, který zamířil mezi betony gólmana Furcha – 4:2! Domácí ale místo zodpovědně hry vyrobili další nesmyslný faul a tři minuty před koncem šli do dalšího oslabení, v něm se ale dostali do obrovské šanci, stejně jako v prvním úniku tří proti jednomu příliš kombinovali a na branku ani nevystřelili! Nakonec je to ale nemrzelo, protože oslabení ubránili a při pokusu Slavie o hru bez brankáře vsítili pátý gól, který potvrdil vítězství Plzně. Za modrou čarou dostal od Pituleho puk Nicholas Johnson a s přehledem jej poslal do opuštěné klece.

Ohlasy trenérů
Milan Razým (Plzeň): "V prvních dvou třetinách to byl spíš boj. Slavia hrála velmi dobře v obraně, o čemž svědčí našich pouhých třináct střel za čtyřicet minut. My jsme se přes jejich defenzivu nemohli dlouho prosadit. Vše podstatné se odehrálo až ve třetí třetině. Proměnili jsme v ní dvě přesilovky, protože jsme je konečně hráli tak, jak jsme měli. I díky tomu jsme poté zaslouženě vyhráli. V poslední době máme problémy s útočnými fauly, protože se snažíme hrát agresivní hokej. Určitě chceme být v dalších utkáních méně vylučovaní. Přesilovky totiž rozhodují zápasy."

Jiří Čelanský (Slavia Praha): "Samozřejmě jsme v situaci, kdy potřebujeme bodovat. Bohužel jsme ale prohráli. Naším výkonem jsme po bodech sahali pouze po čtyřiceti minutách. Začali jsme špatně třetí třetinu a Plzeň nám dala branku při přesilovce pět na tři. Pak nám odskočila dalším gólem z přesilovky na dvoubrankový rozdíl. Na to už jsme nedokázali reagovat a Plzeň zaslouženě vyhrála. Jsme teď v těžké situaci, ale nikdo jiný než my sami nás z toho nedostane."

Autor Václav Baumann, Lukáš Kratochvíl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více