Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
24.2.2012

Slavia se s O2 arenou rozloučila drtivou výhrou nad Vítkovicemi

51. kolo, pátek 24.2.2012, Slavia - Vítkovice
Slavia
8:1
1:0, 5:1, 2:0
Vítkovice

Branky a nahrávky: 8. T. Hertl (Tomica, Vondrka), 24. Dušek (P. Jelínek, Krenželok), 27. Dresler (P. Jelínek, Žejdl), 32. Sklenář (Kadlec), 33. Vondrka (T. Hertl, Tomica), 35. Micka (Sklenář), 47. Pospíšil (Dušek), 58. Krenželok (Dušek) - 22. Štefanka (Pohl) . Rozhodčí: Hrubý, Jeřábek - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 5:4. Bez využití. Diváci: 8125. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 8:1.

Sestavy

Slavia

Kopřiva - Kadlec, Valach, Kuboš, Kolařík, Šulc, Dresler, J. Krejčík - Pospíšil, Krenželok, Dušek - Vondrka, T. Hertl, Tomica - Micka, V. Růžička ml., Sklenář - Žejdl, P. Jelínek, J. Doležal - Jaškin

Vítkovice

Šindelář - Kudělka, Ovčačík, Trnka, Sloboda, Punčochář, Ondrušek, T. Voráček - Ujčík, Burger, J. Káňa - Pohl, Štefanka, Klimek - Šedivý, Strapáč, Szturc - Kucsera, Húževka, Walker - J. Sýkora

Slávistická eskadra se v posledním domácím utkání základní části rozloučila výhrou nad Vítkovicemi, a to spektakulárním výsledkem 8:1. Ostravané nevídané kanonádě těžko mohli zabránit. Utkání bylo zároveň posledním letošním v O2 areně.

Do posledního domácího zápasu vstoupila lépe Slavia a hostující celek se bránil jen za cenu zakázaných uvolnění. Snaha červenobílých vsítit branku vyvrcholila v 8. minutě, kdy byl nejdřív blízko úvodního gólu Žejdl, kterého ale vychytal ve stoprocentní šanci Šindelář. Poté se už ale příznivci sešívaných z vedení mohli radovat, protože se Tomáši Hertlovi povedlo propasírovat kotouč za záda vítkovického gólmana.

I nadále byli domácí aktivnější a drželi se v pásmu Vítkovic. Až ke konci první třetiny se dostali Slezané do hry a několikrát ohrozili Kopřivu. Zvýšená aktivita vydržela hostům i na počátku druhé dvacetiminutovky, kdy vstřelil vyrovnávací branku Juraj Štefanka, který překonal domácího gólmana bekhendovou střelou pod víko.

Zbytek druhého dějství měla ve své režii domácí Slavia, která dokázala do konce čtyřicáté minuty zvýšit na 6:1. Nejprve se z levého kruhu prosadil forvard Antonín Dušek. Nedlouho nato se u vyraženého puku objevil Jan Dresler a doklepl ho do poloprázdné branky.

Vítkovičtí se sice po dvou inkasovaných brankách nadechli k náporu, avšak ne na dlouho, protože v 32. minutě se dostal do úniku Jakub Sklenář a tvrdou ranou nedal Šindeláři příliš moc šancí. Po minutě vstřelil další gól Michal Vondrka, který se bekhendovým blafákem trefil pod horní tyčku. Z dorážky se ještě prosadil Tomáš Micka a dokončil brankový účet druhé dvacetiminutovky.

Od začátku třetí části už by se vítkovičtí hokejisté rádi viděli v autobuse směřující zpátky do Ostravy, protože slávističtí borci pokračovali ve skvělém výkonu a dělali si s hosty, co chtěli. Kanonáda pokračovala ve 47. minutě, kdy se z dorážky prosadil Tomáš Pospíšil a zvýšil již na 7:1.

Po sedmém inkasovaném gólu Vítkovice totálně odpadli a čekalo se pouze na to, jaká číslice bude po šedesáti minutách svítit na kontě domácích. Nakonec se ještě trefil po chybě hostujícího gólmana Lukáš Krenželok, který tak dokončil nejvyšší výhru v letošní sezóně.

Ohlasy trenérů
Vladimír Růžička (Slavia): "Zápas jsme odehráli velice dobře, vyšlo nám vše, napadaly tam góly, takže co více si přát. Pro soupeře to pak bylo těžké, když dáváte takhle za sebou branky. Je jasné, že se nám hra dařila. Chtěl bych poděkovat hráčům, že k tomu takto přistoupili. A chtěl bych poděkovat divákům, že si sem našlo hodně lidí cestu. Cena vstupenek je pro nás k zamyšlení do další sezony. Dneska v O2 areně končíme, vracíme se na play out do Edenu a uděláme všechno proto, abychom to co nejlépe odehráli. Sezona hlavně doma byla hodně špatné, uvidíme v té další, na jakých rozměrech ledu v O2 areně budeme hrát, zda se nám to malé hřiště vyplácí."

Zdeněk Moták (Vítkovice): "U nás bylo už od první třetiny všechno špatně. I když jsme ji prohráli jen 0:1, tak jsme víceméně nestíhali, domácím jsme dávali spoustu kotoučů zadarmo a z toho rezultovala i druhá třetina. Vlastně celý zápas jsme hráli pod tlakem, nedokázali jsme se vypořádat s malým hřištěm, s kvalitou soupeře, proto byl takový výsledek."

Autor David Mičke, David Mencl
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více