Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
25. února 2012

Jedině výhrami to zvládneme, uvědomuje si Lukáš Krenželok

Poslední domácí utkání dopadlo na jedničku. Pražská Slavia svého soupeře z Vítkovic deklasovala v poměru 8:1 a svou branku si připsal i Lukáš Krenželok. Jak se mu v takto parádním zápase hrálo a co říká na skvělou atmosféru z hlediště?

Poslední domácí zápas jste vyhráli neuvěřitelných 8:1. Čím to bylo?
Hráli jsme jednoduše a to nám vycházelo. Několik branek jsme dali z brejků, což pro nás bylo dobře. Někdy to jde holt nejlépe jednoduše.

Stěhujete se do Edenu, kde jste ještě žádný velký zápas nehrál. Věříte, že dokáží udělat fanoušci podobnou atmosféru, jaká byla tady i tam?
Rozhodně by bylo super, kdyby přišlo hodně lidí, ale bojím se, že je play out nebude tolik zajímat. Je pravda, že je v Edenu menší kapacita, tudíž by se to mohlo aspoň trochu zaplnit. Každopádně uvidíme až po prvním zápase.

Sledujete v kabině bodový rozdíl ve spodní části tabulky?
Sem tam se na tabulku podíváme a samozřejmě si uvědomujeme, že na tom moc dobře nejsme. My prostě musíme vyhrávat. V play out už se nemáme na co dívat, jak který zápas dopadl. Musíme sami vyhrávat a jedině tak to zvládneme.

V Edenu zatím trénujete, věříte, že to tam bude lepší než v O2 aréně, kde se vám letos nedaří?
Podle mého názoru to bude určitě lepší, ale nechci předbíhat. Uděláme pro to však všechno.

V poslední době jste přeci jen zabrali, nemrzí vás o to víc, že to štěstí přišlo až takto pozdě?
Dnešní atmosféra byla skvělá a určitě nás mrzí, že se do play off nedostaneme. Když si totiž vzpomenu na loňský rok, kdy tu fanoušci dokázali udělat parádní zázemí, tak mě to mrzí o to víc. Rozhodně nám to dnes vynahradili, za což bychom jim chtěli moc poděkovat. Je velký rozdíl, když máte hrát před třemi tisíci diváky, než před osmi tisíci.

Ve třetí třetině se fanoušci rozjeli a začali vás prosit o desítku. Upřímně jste od toho ale nebyli zrovna daleko.
Deset branek je na nás opravdu dost, ale aspoň jednou si to fanoušci letos zkusit mohli (směje se). Tady jsou dobří fanoušci a věrní. Myslím, že jinde by taková atmosféra nebyla, kdyby tým nepostoupil do play off. Bohužel jsme fanouškům nemohli poděkovat hokejem, tak to budeme muset zvládnout aspoň slovy.

Vítkovice dnes potřebovali vyhrát, aby si zajistili místo ve čtvrtfinále. Myslíte si, že jim to opravdu tolik svazovalo nohy?
Nám jde také o hodně a každý zápas hrajeme nadoraz. Oni po nás šli a snažili se. Když jsme dali branku, tak vyrovnali a mohlo to vypadat úplně jinak, protože měli pár šancí, které by zápas zvrátily. Nám tam branky padaly skoro samy a hraje se jinak, když tým vede třeba o pět branek.

Pomohlo vám, že jste v té době neměli žádnou šanci na postup do play-off a tudíž z vás mohl spadnout stres s tím spojený?
Nejsem schopný říct, zda to bylo způsobené tímhle. Určitě tě možné, že vyhráváme, protože nejsme pod takovým tlakem, co se ve hře o postup vytváří.

Slavia se několikrát dostala do nájezdu, z čehož jste skórovali hned několikrát. Přikládáte tento fakt náhodě nebo se vítkovické obraně tak moc nedařilo?
Oni po nás šli ve třech, což jsme využili ve svůj prospěch. Pokud jedete třeba ve třech na dva, tak už tam toho tolik vymyslet nemohou a je jen na nás, zda se s tím zvládneme poprat. Takhle jsme měli hrát od začátku sezony a nebyli bychom tam, kde jsme teď.

Autor TJ
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video