Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
29. února 2012

Působení ve Slavii hodnotím velmi pozitivně, říká po návratu do Ústí Alinč

Hostování útočníka Jana Alinče skončilo ve Slavii již 15. února, neboť si velezkušený hráč pochroumal žebra. Na své působení v červenobílém celku tak má smíšené vzpomínky. Kromě zranění se totiž ani jemu nepodařilo odvrátit pád sešívaných do play-out, přestože s individuálními statistikami mohl být vcelku spokojen.

Jan Alinč, jenž do Slavie přišel na hostování z Ústí nad Labem, v červenobílém dresu nastřádal ve dvaadvaceti zápasech úctyhodných šestnáct bodů za pět gólů a jedenáct asistencí. Naprostou spokojenost však cítit rozhodně nemůže. "Podle individuálních statistik možná můžu být spokojený, ale pokud se podívám na tabulku extraligy, tak chybí ke spokojenosti hodně," litoval Alinč.

Sbírku kanadských bodů mohl zkušený útočník ještě rozšířit nebýt nešťastného zranění, které Alinč utrpěl na ledě Plzně. "Ve Slavii jsem podle smlouvy mohl odehrát ještě čtyři kola, ale nebyl jsem zdravotně úplně v pořádku a vedení klubu nechtělo riskovat další případná zranění," vysvětlil devětatřicetiletý veterán.

"Osobně hodnotím působení ve Slavii velmi pozitivně, snažil jsem se hrát své maximum a působení zde pro mě bylo obrovskou zkušeností. Myslím, že se mnou byl trenér Růžička spokojený," pochválil se Alinč, aby vzápětí s úsměvem dodal: "Ale to se musíte zeptat jeho."

Na ledě dostával dostatek příležitostí především v přesilových hrách, kde nastupoval výhradně s Petrem Kadlecem a Michalem Vondrkou. "Oba jsou to vynikající hráči. Mužstvo ve Slavii je výborné, je tam perfektní parta. Tým jen potřebuje posbírat více zkušeností," analyzoval Alinč.

Zanedlouho čtyřicetiletý hráč už opět válí v dresu Ústeckých Lvů. Po zranění se vrátil v posledním kole první ligy proti Třebíči. Stejného soupeře pak Severočeši vyfasovali i v play-off. Po dvou zápasech na domácím ledě vede Ústí v sérii 2:0, Jan Alinč k tomu přispěl třemi body.

Autor Václav Baumann, Zdeněk Kamínek ml.
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video