Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
2.3.2012

Zaplněný Eden k výhře nepomohl

PO1, pátek 2.3.2012, Slavia - Litvínov
Slavia
1:2
1:1, 0:1, 0:0
Litvínov

Branky a nahrávky: 19. Vondrka (Pospíšil, Kadlec) - 4. V. Hübl (Kubinčák, Lukeš), 22. Lukeš (Jareš, V. Hübl). Rozhodčí: Fraňo, Homola - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:1. Diváci: 3925. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Sestavy

Slavia

Kopřiva - Kadlec, Valach, Kuboš, Kolařík, Šulc, J. Krejčík - Pospíšil, Dušek, Krenželok - Vondrka, T. Hertl, Tomica - Micka, V. Růžička ml., Sklenář - Žejdl, P. Jelínek, Doležal

Litvínov

Volke - Stříteský, Kubát, Černošek, Jareš, Kousalík, Brejčák, Skuhrovec, Gula - Kubinčák, V. Hübl, F. Lukeš - Kafan, Černý, Ručinský - Majdan, Gerhát, Jenáček - Jurčík, Smolka, Šrámek

Téměř čtyři tisícovky diváků se přišly podívat na extraligu do Edenu. Ani bouřlivá atmosféra a mohutné podporování hodně početného kotle domácích ale výhru Slavii nepřinesly. Sešívaní nedokázali odpovědět na druhý gól Litvínova z hole Lukeše, a tak v prvním zápase play-out vyšli bodově na prázdno.

Zcela zaplněný Zimní stadion Eden sledoval dobrý nástup domácích hokejistů a fanoušci netrpělivě očekávali, jak se Slavia předvede zase "doma". I když byli sešívaní na počátku zápasu lepší, do vedení se dostali hosté, kdy se prosadil osamocený Viktor Hübl. Netrvalo dlouho a mohlo být vyrovnáno, kdyby však nesjel Pospíšilovi kotouč z hole před poloprázdnou brankou.

V 10. minutě měl velkou příležitost exreprezentant Ručinský, který sám před Kopřivou nedokázal trefit prostor mezi třemi tyčemi. Následně se v šanci objevil též litvínovský hráč Kubinčák, toho zase vychytal rychlým přesunem domácí brankář.

Vyrovnání se domácí dočkali v 19. minutě z hokejky slávistického kanonýra Michala Vondrky, který využil zaváhání litvínovské obrany a nedal Volkemu střelou k tyčce šanci. Ani ne půl minuty poté si Vondrka položil hostujícího gólmana a před odkrytou sítí nastřelil pouze ruku ležícího Volkeho.

Do druhé části vstoupili narozdíl od té první lépe Severočeši, o čemž svědčí i gól z 22. minuty. František Lukeš si nabruslil zpoza branky do střelecké pozice, odkud nedal svoji ránou gólmanovi sebemenší možnost, aby kotouč chytil.

Po obdržené brance se červenobílí nastěhovali na nějakých šest minut do pásma Litvínova a snažili se o rychlou odpověď. Ta nepřišla, naopak se hra vyrovnala a v gólových příležitostech se ocitli i hosté. Ještě si však před koncem druhé dvacetiminutovky nabruslil mezi kruhy Sklenář a těsně přestřelil branku.

Na začátku třetího dějství byl blízko druhého gólu Lukeš, který po přestávce protáhl Kopřivu. Dlouhou dobu se pak téměř nic nestalo, teprve až v 54. minutě trefil po samostatné akci Pospíšila boční síť Růžička.

Ke konci střetnutí se domácí hnali za vyrovnáním a dá se říci, že prakticky nepustili Litvínov k puku. Definitivní konec všem nadějím slávistických hokejistů dal Kuboš svým vyloučením dvě minuty a půl před závěrečným hvizdem. Litvínov si tedy odvezl veledůležité tři body z pražského Edenu.

Ohlasy trenérů
Jiří Čelanský (HC Slavia Praha): "Měli jsme většinu času více ze hry, ovšem Litvínov byl bohužel produktivnější a o gól vyhrál. My jsme se tlačili do defenzivy Litvínova, bohužel jsme je nebyli schopní přetlačit. Tentokrát se nám nepodařilo být produktivní, i když jsme v posledních zápasech byli. Hráčům nelze nic vytknout, bojovali a bohužel to nevyšlo. Myslím, že nás tady v Edenu nic nezaskočilo, jsme tady zvyklí hrát. Atmosféra je pro nás nová, bouřlivější než v O2 areně. Byla vynikající."

Vladimír Jeřábek (HC VERVA Litvínov): "Věděli jsme, že to bude těžké, Slavia na nás vlétla a byli jsme pod tlakem. Myslím si, že nás uklidnil první gól. Byli jsme v první třetině třikrát vyloučení a dobře jsme to odbránili. Slavia do nás bušila a bušila, my jsme to ubránili a podržel nás výborně chytající gólman. V závěru, když nepadl gól do desáté minuty třetí třetiny, tak už byla na straně Slavie trošku nervozita. Jsem rád, že jsme to uhráli."

Autor Patrik Kubečka, David Mencl
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více