Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
3. března 2012

Eden se otřásal v základech. Co předvedli fanoušci, bylo prostě skvělé, děkoval Kolařík

Tohle že byl zápas o záchranu? Kdo šel v pátek jen tak okolo a řekl si, že se podívá na hokej do Edenu, asi jen těžko hledal slova. Fanoušci Slavie vytvořili při prvním utkání v play-out neuvěřitelnou atmosféru, která chvílemi až mrazila až v zádech. A ani skoro nevadilo, že domácí nakonec odešli z utkání s Litvínovem s prázdnou. “Tohle byla prostě paráda“ poznamenal po utkání obránce Pavel Kolařík.

Asi málokterý tým zažil v pátek to, co potkalo hráče Slavie. Po zpackané základní části Tipsport extraligy je čekal první zápas v play-out, ve Vršovicích to však hřmělo ostošest. Vyvolávalo se jméno trenéra Vladimíra Růžička, stařičkým stadionem se nesly chorály jako za starých časů. Tribuny zkrátka daly zapomenout faktu, že se po dlouhé době nehraje o titul.

“Atmosféra byla fakt výborná. Tohle jsem nečekal. Co předvedli diváci, bylo prostě skvělé,“ hledal slova Pavel Kolařík. “Moc bych si přál, aby lidé přišli v takovém počtu i příště. Musíme vyhrávat, jen tak tomu pomůžeme i my sami,“ dodal velezkušený zadák.

On sám zažil mistrovské zápasy v Edenu už několikrát. O to víc těší, jakou poklonu fanouškům vysekl. “Bylo to tu parádní jako předtím. Možná ještě lepší!,“ konstatoval Kolařík.

Zároveň na něm však byla vidět lítost, že Slavia nepotěšila fanoušky třemi body. Houževnatý Litvínov byl o gól lepší. “Zradila nás špatná produktivita. A to včetně přesilovek,“ povzdechl si. Důrazně však odmítl, že by kvůli mohutné podpoře červenobílých příznivců mělo mužstvo svázané nohy. “V tom to určitě nebylo. Do zápasu jsme vstoupili naplno, byli aktivní, ale pak přišly nějaké chyby a dostali jsme góly. Naopak my dali jen jeden,“ pokrčil rameny.

Ihned po duelu spěchali hráči na poradu vedenou Vladimírem Růžičkou, trenér kritice ušetřil. “Nevyčítal nám téměř nic. Říkal, že jsme zápas odmakali,“ prozradil Kolařík.

Na výhru to ale nestačilo. Litvínov tak přemohl Slavii už popáté v sezoně. “Jestli je to pro nás strašák? To nevím, každý zápas začíná od nuly. Pravda ovšem je, že nám to proti nim vůbec nejde. V O2 areně nás dvakrát přesvědčivě přehráli. Teď to bylo jiné, jenže stejně se nakonec radovali oni. Těžko říct, proč nad nimi nemůžeme vyhrát. Opravdu nevím,“ uzavřel devětatřicetiletý obránce.

Autor OH
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více