Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
13. března 2012

European Trophy 2012: Finále se bude hrát ve Vídni a v Bratislavě

Finálový turnaj letošního ročníku European Trophy - Red Bulls Sallute se uskuteční od 13. do 16. prosince 2012 ve Vídni a v Bratislavě. Rozhodující boje se tak vůbec poprvé budou hrát mimo Salcburk.

Vedle Vídně se novým pořadatelským městem finálového turnaje stává Bratislava. Maroš Krajčí, generální manažer slovenského klubu, říká: „Bratislava je velmi ráda, že může uspořádat finále nejprestižnější evropské klubové soutěže v Evropě. Město se ukázalo na loňském mistrovství světa jako vhodné pro hostitelství podobné akce, hrát se bude v modernizované aréně s kapacitou 10 000 míst. Pro Bratislavu je to další skvělá příležitost pro vylepšení mezinárodního image a atraktivity. Pro naše fanoušky to bude skvělá akce na konci roku, v němž slavíme 90. výročí hokeje v našem městě.“

Třetí ročník European Trophy se znovu rozšiřuje, bude se hrát se 32 týmy ve čtyřech divizích včetně nových účastníků ze Švýcarska. Slavia se představí v jižní divizi společně se svým pražským rivalem Spartou, dalšími týmy ve skupině jsou Slovan Bratislava, Vídeň Capitals, HV 71, Linkopings HC, JYP Jyväskylä a Kalpa Kuopio.

Rozdělení do skupin

Severní divize: HC Kometa Brno, HC Mountfield, HC Plzeň 1929, EC Red Bull Salcburk (Rak.), Eisbären Berlín, Hamburk Freezers (oba Něm.), Luleä HF (Švé.), Kärpät Oulu (Fin.)

Východní divize: Bílí Tygři Liberec, HC ČSOB Pojišťovna Pardubice, Brynäs IF, Djurgärdens IF (oba Švé.), Tappara Tampere, TPS Turku (oba Fin.), HC Fribourg-Gottéron, SC Bern (oba Švý.)

Jižní divize:HC Slavia Praha, HC Sparta Praha, Slovan Bratislava (Slo.), Vídeň Capitals (Rak.), HV 71, Linköpings (oba Švé.), JYP Jyväskylä, KalPa Kuopio (oba Fin.)

Západní divize: Adler Mannheim, ERC Ingolstadt (oba Něm.), Frölunda Indians, Färjestads BK (oba Švé.), IFK Helsinky, Jokerit Helsinky (oba Fin.), ZSC Lions, EV Zug (oba Švý.)

Autor Tisková zpráva
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více