Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
15. března 2012

Chci, aby byl hokej čistý jako kdysi, říká Ladislav Blažek

Asi málokdo si umí představit, jak náročné dny v současnosti prožívá obchodní ředitel Slavie Mgr. Ladislav Blažek. Od té doby, co byl zvolen za prezidenta Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH), se prakticky nezastaví. Ve své pozici musí řešit spoustu problémů, které se na populární sport valí jako lavina. "Extraligový hokej je vynikající produkt a je strašná škoda, že se kolem něj dějí takové věci," přiznává zkušený manažer.

Pane Blažku, vykonávat obě vaše funkce musí být časově velmi náročné. Jak to snášíte?
Teď velice těžko. Já jsem si na sbírání funkcí nikdy nehrál, ale zkrátka se to seběhlo tak, že jsem byl zvolen prezidentem APK. A to v době, kterou já nepamatuji. V současné době je těch problémů tolik, že se v podstatě celý den točím kolem APK, k tomu samozřejmě musím vykonávat i svou pozici ředitele na Slavii. Je toho fakt dost.

A dá se to zvládnout?
Tak smlouvy se sponzory Slavie jsou nastavené a pracuje se už na nové sezoně, což zvládám. Trápí mě však sportovní stránka věci. Jedenáctkrát v řadě jsme hráli play-off a teď se musíme rvát o záchranu. To není nic příjemného.

Lze vůbec vyčíslit, kolik času trávíte v práci?
Jsem v ní od rána do večera včetně víkendů. Neustále vyřizuji maily od klubů či advokátních kanceláří, telefon mi zvoní od rána do večera. Až mě z toho často bolí hlava.

Řekl jste si už někdy, proč já jsem tu funkci v APK vlastně bral?
Ty chvíle taky byly. Ovšem mě vždycky šlo o dobro věci. Extraligový hokej je vynikající produkt a je strašná škoda, že se kolem něj dějí takové věci. Je ale pravda, že APK si ty problémy nadrobilo samo. Musíme řešit hodně složité věci, avšak celkově nelituji, že jsem to vzal. V květnu budou nové volby do představenstva APK a já mám za cíl dát do té doby všechny věci do pořádku, aby byl hokej opět čistý jako kdysi.

Co je teď vlastně největším problémem v APK? Je to ten spor s BPA ohledně reklamy na plzeňských dresech?
Největší problém je podle mě fakt, že jsme rozvázali smlouvu se svazem. To vidím jako chybu. Přesto věřím, že se dohodneme na novém kontraktu. V lednu jsme zaslali návrh, který ale byl chybný, svaz ho tedy logicky neakceptoval a vrátil nám ho s připomínkami. Ty valná hromada APK přijala, takže věřím, že by k dohodě nakonec mohlo dojít. Ale blíží se konference a bude se možná taktizovat. Uvidíme, zda bude vůle na druhé straně. Hodně napoví výkonný výbor ČSLH 29. března.

Co všechno ovlivňuje to, že nyní APK se svazem smlouvu nemá?
Pro obě strany to je problém. Při veřejné obchodní soutěži to tak vnímali i potenciální zájemci na marketingového partnera extraligy od roku 2013, ostatně stejně se stavěli i k možnému uzavření extraligy. Ale ty věci jsou propletené. Smlouvu potřebují oba subjekty, její součástí je kromě organizování a řízení extraligy třeba také uvolňování hráčů do národního týmu.

Proč se APK vlastně rozhodla ten minulý kontrakt rozvázat?
Hlavní záměr byl ten, že si APK chtělo soutěž lépe organizovat. Ale od toho jsme upustili, protože pak by novou smlouvu bylo možné dojednat až po červnové volební konferenci, a to je problém při výběru nového marketingového partnera.

Znamená to, že se tím oddálilo uzavření extraligy?
My jsme povinni do 31. března předložit svazu návrh legislativních změn, to znamená, jakým způsobem si kluby uzavření vůbec představují. O tom se teď bude na APK jednat a 22. března by mělo být jasno, jaká bude finální verze toho návrhu. Je jasné, že bez konference se extraliga uzavřít nemůže.

A kdybyste si měl tipnout, jak to nakonec dopadne?
Nechci tipovat. Ani bych nerad říkal, s čím do jednání půjde právě Slavia.

Jaké finanční ztráty utrpěla Slavia pádem do play-out?
Pocítili to na platech i sami hráči?
A jak se Ladislavu Blažkovi líbí atmosféra v Edenu při play-out?

To vše se dozvíte v druhé polovině rozhovoru, která vyjde v nejbližších dnech!
Autor OH
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více