Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
15.3.2012

Junioři zdolali Třinec a zahrají si čtvrtfinále

OF2, čtvrtek 15.3.2012, Slavia - Třinec
Slavia
4:2
2:1, 1:0, 1:1
Třinec

Branky a nahrávky: 12. Žejdl (Mavrojanidis, Jaškin), 19. Tomek (Jaškin, Žejdl), 21. Mavrojanidis (Žejdl, Jaškin), 59. Mavrojanidis (Ptáčník) - 2. Ižacký, 54. Diviš (Běhal). Rozhodčí: Hrubý - Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. Diváci: 397. Střely na branku: 41:39. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2.

Sestavy

Slavia

Dlouhý - Šteiner, Kejdana, Rittig, Jaškin, Ptáčník, Havelka, Tomek, Vítek, Semrád, Růžička, Ryzák, Krejčí, Mavrojanidis, Žejdl, Žvatora, Knot, Moravec, Hejna

Třinec

Hollý - Ižacký, Franek, Běhal, Bajtek, Pargáč, Kasperlík, Juhász, Hegyi, Hurtík, Repe, Diviš, Kapica, Teper, Roupec, Kajaba, Burzala, Číhal, Chomič, Bezuška

Velmi napínavé utkání rozhodla až branka Mavrojanidise dvě minuty před koncem třetí třetiny, protože Třinec před tímto gólem tlačil a několikrát byl velice blízko vyrovnání. Nakonec se sešívaní semkli a Oceláře porazili. Ve čtvrtfinále narazí na Chomutov, se kterým se střetnou poprvé v neděli 18.3..

Do odvetného utkání předkola vstoupili lépe Třinečtí, kteří dokázali hned ve druhé minutě skórovat. Po chybě obrany se z pravého kruhu prosadil Jakub Ižacký. I nadále byli hosté mírně aktivnější, do větší příležitosti se však nedokázali dostat a na řadu přišla Slavia.

Nejdříve mohli vstřelit vyrovnávací branku v přesilovce, jenže kotouč za záda Hollého puk nedostali. To se povedlo až Lukáši Žejdlovi ve 12. minutě, který si obhodil obránce a propálil vše, co mu stále v cestě. Domácí byli rázem lepší a bylo pouze otázkou času, kdy se dočkají další branky.

Těsně před koncem první třetiny poslal sešívané do vedení Václav Tomek, který zakončil pohlednou akci Jaškina do odkryté klece. Po pouhých 9 sekundách druhé dvacetiminutovky to bylo již 3:1 pro domácí, protože se ihned z buly prosadil Georg Mavrojanidis. V zápětí mohl snížit Bajtek, kdyby ale střelou k tyčce neminul slávistickou svatyni.

Hra se na chvíli uklidnila, ne však na dlouho, protože se v šanci objevil Mavrojanidis, kterého vychytal fantastickým přesunem Hollý. Na druhé straně dokázal Dlouhý vytěsnil dorážku Diviše do rohu kluziště.

Od začátku třetího dějství se snažili Oceláři o snížení, o čemž svědčí i nadějná akce Běhala, kterému v rozhodující okamžik přeskočil kotouč hokejku. Každou minutou se tlak hostí stupňoval. Vyvrcholilo to v 54. minutě, kdy se podařilo Janu Divišovi lehce tečovat Běhalovu ránu a snížil tak na rozdíl jediné branky.

Třinec pokračoaval dále v útočení a jen kvůli dobrým zákrokům červenobílého brankáře nedokázali srovnat. Naopak k tyčce se trefil Georg Mavrojanidis a dokončil tak gólový účet čtvrtečního střetnutí. Slavia se probojovala do čtvrtfinále play-off, kde se střetne s piráty z Chomutova.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více