Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
24. září 2002

Tři body by byly lepší!

Přestože Slavia představila v Holešovicích spíše hokejovou odnož catenaccia než nátlakovou hru, je prvním týmem, který dokázal v této sezóně oloupit úřadujícího mistra. Velkou měrou se na bodovém importu podílel Lukáš Hronek, poměrně překvapivě nastoupivší v naší brance.

"O tom, že budu chytat, jsem věděl od čtvrtka," překvapuje podruhé slávistický hrdina úterního večera. Že by se ale jednalo o reakci na jeho vydařené vystoupení v derby v loňské sezóně, si nepřipouští: "To ne, bylo mi naprosto normálně oznámeno, že nastoupím, ať se pořádně připravím." Nájezdům domácích hráčů odolával více jak dvě třetiny, přesto nakonec, naštěstí jen jedenkrát, podlehl. "Já jsem ten gól ani pořádně neviděl. Puk se tam nějak ploužil, ten hráč do něj jen tak plácnul z otočky a prošlo to tam. Skutečně jsem to pořádně neviděl!", jakoby se omlouval slávistickým fanouškům. Předvede své umění i domácímu obecenstvu v Edenu v pátečním prestižním zápase s perníkáři? "Ne ne, chytat bude normálně Roman," je smířen se svojí rolí v dalším ligovém zápase. Za svůj dnešní výkon si však zaslouží absolutorium.

Poprvé proti Slavii nastoupil po odchodu z Edenu Daniel Branda. Zvýšenou motivaci však rozhodně popírá: "Kdepak, byl to pro mě normální zápas." Okolo jeho osoby bylo v poslední době hodně vzruchu, ale nyní se díky shodě okolností postavil proti svým bývalým spoluhráčům v prvním útoku a byl u jediného gólu Sparty. "Byla to taková nepřehledná situace. Ale já jsem hlavně rád, že vůbec hraji. V první pětce sbíráš body, jsi často na ledě, na což jsem byl ze Slavie zvyklý. Vzpomeň si, kolik času odehrály dneska oba čtvrté útoky," zakončuje po svém prvním derby v rudém dresu.

Jestliže prvnímu gólu domácích předcházel závar před brankou, vyrovnávací branku Slavie přinesla moderní hokejová akce. Jejím autorem byl Milan Antoš. "Dostal jsem puk na červenou čáru a všiml si, že si za beky najíždí Pepa Beránek. Tak jsem to za ně hodil, on jim skutečně ujel a sólo pak bravurně proměnil," skromně popisuje svůj podíl na vyrovnávací brance. Zároveň potvrzuje, že defenzivní hra Slavie nebyla založena na výjimečném výkonu Sparty, nýbrž že šlo o taktický záměr. "My jsme se v play-off ve všech zápasech se Spartou snažili hrát atraktivní hokej a jak jsme dopadli... Tak jsme to zkusili jinak a vyšlo to," potěšeně konstatuje, ale jedním dechem dodává: "Dobrý bod, ale tři by byly lepší!" Přestože je Milan vyhlášený šprýmař, při soubojích prvních útoků na ledě k hecování s Danielem Brandou prý nedošlo: "Kdepak, já na tohle moc nejsem, po zápase jsme si podali ruce a to bylo všechno. Já se hlavně snažil, aby nám právě on nedal gól, na nic jiného jsme nemyslel." Zároveň však již přemýšlí o dalším zápase, kde "se dá očekávat asi lehká odveta ze strany Pardubic za loňské vyřazení v play-off. Navíc se jim daří, měl by to být zajímavý hokej." Když už jsme u pátku, na co by jsi nalákal fanoušky? "Myslím, že se bude hrát rychlý, dynamický hokej nahoru dolů, my i Pardubice bychom měli být kompletní a tak by to mohl být špičkový zápas."

Doufejme, po dnešním opatrném výkonu bychom kvalitní podívanou určitě všichni přivítali.

Autor Karel Líbal
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více