Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
24. března 2012

Kapitán Kadlec: Brzké vedení nás ukolébalo

Po devíti minutách vedla Slavia 3:0. Přesto se v utkání play out Litvínov opět vrátil do hry, když snížil na rozdíl jediného gólu. Vedení pojistil až ve 35. minutě Petr Kadlec, střelou zápěstím od modré čáry překonal brankáře Martina Volkeho. Další dva zásahy obstarali Michal Vondrka a Tomáš Hertl. Tým trenéra Vladimíra Růžičky se tak mohl radovat z vítězství 6:2.

Slávisté úvod utkání zvládli bravurně. Již v deváté minutě slušně zaplněný Eden třikrát tleskal povedeným akcím s gólovou tečkou. Nejprve Marek Tomica stál na pravém místě a chytrou Vondrkovu přihrávku usměrnil do sítě. Pak se v rozmezí dvaačtyřiceti vteřin prosadili Dmitrij Jaškin a Antonín Dušek. „Využili jsme tři ze čtyř šancí, které jsme měli. Litvínov ale hrál dobře, aktivně nás napadal. Spoléhá na brejky, a tak tomu bylo i v pátek“ popsal kapitán sešívaných Petr Kadlec.

Poté však Slavia polevila. Ve třinácté minutě skóroval litvínovský Vojtěch Kubinčák a v čase 28:36 snížil na rozdíl jediné branky Juraj Majdan. „Brzké vedení nás ukolébalo. Místo toho, abychom stále dodržovali pokyny, tak jsme chtěli hrát úplně jiný hokej," pokračoval Kadlec.

Naštěstí pro domácí se pět minut po Majdanovi trefil od modré čáry Kadlec a na začátku druhé dvacetiminutovky utlumil naděje Vervy Vondrka. „To už bylo prakticky rozhodnuto,“ byl si jistý lídr červenobílých.

Pak téměř tři a půl tisíce diváků sledovaly, jak Tomáš Hertl střílí šestý gól a Slavia si kráčí pro důležité body v boji o záchranu. „Atmosféra byla opět skvělá. Při takové návštěvě se nám hraje líp, než když je to jako v divadle,“ nezapomněl pochválit fanoušky Kadlec.

Autor Tomáš Vrábel
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více