Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
27. března 2012

Furch: Rivalita mezi mnou a Koprem není. Spíš se hecujeme

Talentovaný gólman Dominik Furch nastoupil do play out jen na 31. minut, když v pátečním utkání s Litvínovem vystřídal po dvou gólech Miroslava Kopřivu. I když v základní části odchytal větší porci zápasů, v boji o záchranu slávističtí trenéři sází na zkušenějšího Kopřivu. "Letos jsem se svými výkony spokojen," říká i tak Furch.

Jak vidíte boj o záchranu? Na poslední Mladou Boleslav máte náskok sedmi bodů, o klidu se ale hovořit nedá.
Je to tak. Ve hře je stále dvanáct bodů. Když vyhrajeme dva zápasy, tak se už dostaneme do pohody. Všechny týmy jsou ale vyrovnané a jestliže příští zápas prohrajeme, namočíme se do spodních pater tabulky.

Zápasy v play off jsou emotivnější než ty v základní části. Je tomu tak i ve skupině o udržení?
Rozhodně bych řekl, že je to něco jiného než základní část. Protože teď dvě prohry po sobě mohou situaci hodně zkomplikovat. A to je velký tlak na psychiku. Navíc letos je play out nesmírně vyrovnané.

Furchova čísla v základní části: 1878 minut, 880 zásahů, 13 výher, 20 porážek, 90,63%, 2,91 gólů na zápas
V pátek proti Litvínovu jste po dvou inkasovaných gólech vystřídal Miroslava Kopřivu. Překvapilo vás to?
Opravdu mě to zaskočilo, nečekal jsem to. Ale asi jsem nebyl jediný, dost lidí bylo překvapených. Trenér ovšem chtěl dát týmu impuls, což se povedlo, protože jsme vyhráli.

V dalším průběhu utkání jste neinkasoval, přesto v neděli v Karlových Varech opět od začátku chytal Miroslav Kopřiva. Nezklamalo vás to?
Ani ne. Pro nás je důležité, abychom sbírali body a je jedno, kdo bude stát v brance.

Jak jste spokojen s vytížeností v letošní sezoně? V základní části jste dokonce odchytal víc zápasů než zkušenější Miroslav Kopřiva.
Letos jsem prostoru dostal opravdu hodně, navíc jsem se svými výkony spokojen. Z osobního hlediska bych se hodnotil kladně.

Lze mezi vámi určit, kdo je jednička, nebo jste naprosto vyrovnaná brankářská dvojice?
Teď víc chytá Kopr, já jsem zase před tím měl šňůru deseti zápasů. Opravdu je to jenom o tom, jak se rozhodne pan Růžička.

Vy a Miroslav Kopřiva jste velcí flegmatici. Panuje mezi vámi rivalita nebo alespoň soutěživost?
Soutěživost rozhodně ano. Je to ale všechno na kamarádské úrovni. Spíš nám jde o to se správně vyhecovat.

Autor Tomáš Vrábel
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více