Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
4. dubna 2012

Sezonu juniorů hodnotí trenér Josef Beránek

P R A H A - Slávističtí junioři přes čtvrtfinále neprošli. Z předkola postoupili přes Třinec, v dalším kole jim však plány zkřížil Chomutov, který nakonec slaví titul. „Určitě jsme měli na to, abychom se dostali dál,“ řekl trenér červenobílých Josef Beránek.

V předkole mužstvo posílil Dmitrij Jaškin, do odvetného zápasu dokonce nastoupil i Lukáš Žejdl. S těmito posilami junioři po remíze 1:1 a vítězství 4:2 proklouzli do čtvrtfinále. V něm už ale Žejdl ani Jaškin nehráli a po těsných prohrách 1:2 a 0:1 se Beránkův výběr musel rozloučit se sezonou. „Škoda, že nemohli nastoupit. Protože jejich přítomnost byla na hře vždycky znát. Přesto jsme měli na to, abychom postoupili,“ litoval Beránek.

Lukáš Žejdl v uplynulé sezoně nastoupil na čtyřech frontách. Připsal si starty v extralize, v první lize za Most a Beroun a na sedmnáct zápasů vyztužil slávistickou juniorku. Mezi svými vrstevníky dominoval, když nasbíral dvaačtyřicet kanadských bodů za třináct gólů a dvacet devět asistencí. „Lukáš Žejdl vyčníval už v předchozích letech. Nicméně letos zahrál velmi dobře i Georg Mavrojanidis. Nesmím však zapomenout ani na obránce, kteří rovněž měli skvělou sezonu,“ podotkl Beránek.

Lukáš Žejdl stihl v základní části za 17 zápasů posbírat 42 kanadských bodů
Vstup do letošního ročníku se ale juniorům moc nepovedl. V úvodních osmnácti kláních pouze pětkrát slavili vítězství, z toho ovšem dvě až po samostatných nájezdech. „Nedařilo se nám střelecky, nedávali jsme góly. To se ale někdy stává,“ viděl příčinu Beránek.

Zato závěr byl famózní. Posledních osm utkání základní části junioři vyhráli a do předkola play off dopluli na vítězné vlně. „Tým byl ve velké pohodě, což se projevilo i proti Třinci,“ popsal Beránek.

S mládežnickým hokejem se ovšem po nevydařeném čtvrtfinále loučí řada talentovaných hráčů ročníku narození 1991. V kategorii juniorů se v příštím ročníku extraligy už neobjeví třeba hráči: Jindřich Barák, Tomáš Semrád, Filip Kejdana, Pavel Klhůfek, Georg Mavrojanidis, Jáchym Suchánek či Lukáš Žejdl. Je téměř jisté, že se všichni do A-týmu neprosadí, tudíž je pravděpodobné, že se rozptýlí po hostování. O jejich osudu se rozhodne v následujících týdnech. „O tom, kde budou hrát, ale nerozhoduji já,“ pravil Beránek.

Autor Tomáš Vrábel
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více