Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
28. září 2002

Michal Sup: Musíme zase šlapat dál...

Jako první udělal slávistům radost Michal Sup, i když jeho branku hlavní sudí Homola v zápětí neuznal k velké radosti reprezentanta Adama Svobody. Svoboda byl příčinou zmaru i dalších akcí, nejednou na jeho zázračných zákrocích ztroskotal i Milan Antoš. To útočníkům soupeře se vedlo poněkud lépe. Jedním z nich byl i ex-slávista Tomáš Divíšek.

Před, na slávistické poměry, početným publikem se Slavia rvala o body na domácim hřišti s Pardubicemi. Jako první rozveselil domácí ochozy Michal Sup. Pardubický a reprezentační brankář Adam Svoboda chtěl udělat parádičku pro diváky, udělal kličku a rozehrát. To už jej ale atakovala rychlobruslící slávistická osmička. "Podle mého názoru to byla platná branka. Svoboda byl mimo bránu, tak jsem na něj vyrazil. On chtěl jít do strany, zakopl, upadl a puk nás podjel." Zpod brankářské masky se ale celý okamžik odehrál poněkud jinak: "Byl jsem stoprocentně presvedčený, že to náš obránce stihne, tak jsem si puk chtěl dát do boku a rozehrát. Michal Sup mě potáh hokejkou za ruku čímž mě úplně rozhodil."

Zápas byl plný nepřesností a zbytečných vyloučení na obou stranách. Asi nejpodivuhodnější zákrok předvedl ve středu pole slávista Milan Antoš na Tomáše Blažka "Chtěl jsem ho odblokovat, zahákla se mi hokejka do jeho dresu, on situace hned využil a upadl," líčil kuriózní moment Antoš. Druhá třetina patřila jednoznačně Slavii. Hrála přesně ten hokej, na který jsou fanoušci zvyklí - plný rychlého bruslení, přesných přihrávek, ... ale ta koncovka. "Já myslím, že jsme se nenechali rozhodit. Neproměnili jsme vyložené šance a navíc jsme zbytečně inkasovali," řekl Michal Sup. Do útočného snažení se účinně zapojovala i slávistická osmnáctka Milan Antoš. "Tenhle zápas se jim povedl spíše díky štěstí, než proto, že by nás přehráli." Všechnu slávistickou marnost způsobil především brankář hostí Adam Svoboda. "Michal Sup mi trefil jenom ruku a Beránek to samé. Štěstí přeje připraveným a dneska stálo při mě."

Počátek třetí třetiny silně voněl perníkem. Slavia jako by nevěděla, co na soupeře vymyslet. A když přece jen něco vymyslela, puk vždy skončil na výstroji brankáře hostí. V závěrečném tlaku ve snaze alespoň vyrovnat byl odvolán brankář Roman Málek, nedojel ovšem ani na střídačku a Ladislav Lubina zvýšil na 1:3. "Doufám, že to přejdeme, pojedeme v klidu do Havířova a tam body uděláme. Je začátek sezóny, musíme zase šlapat dál," míní Michal Sup. To je optimistická vize. Havířov ale nyní porazil Plzeň, i když až v prodloužení. "Ztratili jsme dvakrát body doma, což je v šestém kole docela znát. Chce to trénovat, dostat se zpátky do formy a hlavně dávat góly v přesilovkách," dodal Milan Antoš.

V zápase jsme také mohli vidět ex-slávistu Tomáše Divíška. Předvedl kvalitní výkon, tak jak jsme byli od něj na Slavii zvyklí. "Zklamaný že hraji v Pardubicích určitě nejsem. Chtěl jsem vždycky hrát za Slavii, ale prostě to nevyšlo, tak jsem rád, že můžu hrát v Pardubicích." Tomáš by rád za Slavii opět hrál, tak uvidíme, jak dlouho bude trvat, než se předvede v Edenu ve slávistickém dresu. Občas si přečte i diskusní fórum na webu Slavie: "Prohlížel jsem si slávistický web a uviděl vzkaz "už se vrať", což člověka potěší. Tak jsem napsal, že bych rád, bohužel to nevyšlo."

Autor Jaroslav Andrle & Ladislav Kučera
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více