Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
7. dubna 2012

V baráži věřím spíš Boleslavi, říká kapitán Petr Kadlec

Slávistický kapitán hodnotil nepovedený zápas s Karlovými Vary, ale také řekl pár slov o končící sezóně. Petr Kadlec také přiznal, že se Slavií podepsal novou smlouvu.

Přes příznivý průběh a dvoubrankové vedení jste nakonec stejně prohráli, kdy nastal ten zásadní zlom?
Trošku nám utekla prostřední třetina. Vary daly rychle dva slepené góly. My jsme ale reagovali až v momentu, kdy bylo pozdě a vyrovnat jsme nedokázali.

Jaký byl rozhodující faktor toho, že Vary byly dnes ve střílení gólů úspěšnější?
Měly tam tři, čtyři šance a tři proměnily. Přestože Domino (Dominik Furch pozn. red.) chytal výborně, my jsme hráli trochu lehkovážně, udělali pár chyb, které Vary potrestaly.

Myslíte, že porážka mohla plynout z toho, že už Slavii o nic nejde a že je prakticky zachráněná?
Je to možné. Nechtěl bych říct, že v tom byla nějaká nesoustředěnost, ale hráli jsme trochu útočněji, než jsme zvyklí. Chtěli jsme si trochu "zahrát hokej", ale soupeř nás potrestal a vyhrál.

Příště hrajete v Boleslavi. Vzhledem k tomu, že už ani jednomu z týmů o nic nepůjde, myslíte, že zápas bude mít charakter exhibice?
Tak play-out obecně není exhibice, ale je pravda, že Boleslavi ani nám vlastně už o nic nepůjde. Na druhou stranu oni jsou určitě z účasti v baráži zklamaní a těžko budou hledat motivaci. My sice nemáme co ztratit ani co získat, ale vzhledem k přítomnosti Růži (Vladimír Růžička pozn. red.) to vypustit nesmíme, ten si to určitě pohlídá. Navíc ani my to nechceme vypustit a poslední zápas sezóny chceme vyhrát a odehrát ho se ctí.

Jaké šance dáváte Mladé Boleslavi v baráži proti Ústí n. Labem, popř. Chomutovu?
Zatím to bylo vždycky tak, že Boleslav to uhájila. Myslím, že výhoda Boleslavi může být v tom, že hráči Chomutova ani Ústí nejsou zvyklí bránit. Boleslav je naopak většinou nucená hrát zodpovědně a ze zajištěné obrany. Oba týmy z finále 1. ligy mají zažité, že když udělají chybu, vzápětí ji třemi góly odčiní, ale o tom tyhle vyřazovací zápasy nejsou. Tam je klíčem co nejméně gólů dostat. Věřím spíš Boleslavi, protože umí hrát vypjatější zápasy.

Zpátky ke Slavii. Sezóna se moc nepovedla. Jaká pozitiva byste na ní jako kapitán našel?
Přestože jsme šli do play-out, odehráli jsme v něm super zápasy. Chceme také hrozně moc poděkovat fanouškům, kteří si našli cestu sem do Edenu a v těch třech tisících dokázali udělat skvělou atmosféru. Myslím, že i to mělo velký vliv na to, že jsme se vyhnuli baráži. Ukázalo se, že těžké zápasy hrát umíme. Každý ale zapomíná, že několik předchozích sezón vypadalo dost podobně, ale ke konci jsme vylítli a po dobře odehraném play-off se zapomnělo na to, že sezóna nebyla úplně ideální. Letos se nám to ale nepovedlo.

Myslíte, že v O2 areně byste play-out neodehráli tak dobře?
Já na ní nechci nadávat, ale každý ví, jak to tam je při menším počtu lidí. Když do haly na osmnáct tisíc přijdou tři tisíce, tak máte osmdesát procent prázdných míst. Tady ve stejném počtu skoro žádné prázdné místo není. Navíc ty tři tisíce zní v každé z těch hal trochu jinak.

Podepsal jste novou smlouvu, na jak dlouho? A do budoucna, toužíte po zahraničním angažmá?
Na dva roky. Do budoucna nic konkrétního neplánuju. Nechávám tomu volný průběh. Pokud se něco naskytne, tak to s agentem budeme řešit.

Autor David Mičke
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více