Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
8.4.2012

Slávisté v posledním duelu sezóny porazili Boleslav

PO12, neděle 8.4.2012, M. Boleslav - Slavia
M. Boleslav
3:4
0:0, 2:2, 1:2
Slavia

Branky a nahrávky: 23. Čutta (Výborný, Balaštík), 28. Tomas (Mikulík), 54. Čutta (Mikulík, Výborný) - 25. Sklenář (Micka, Růžička), 38. Vondrka (Tomica), 47. Růžička (Vondrka, Kadlec), 57. Dušek (Krenželok, Vondrka). Rozhodčí: Homola, Hrubý - Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 5:4, navíc Jelínek (SLA) 10min OT. Využití: 2:1. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4.

Sestavy

M. Boleslav

Valent - Chaloupka, Mozík, Beňovič, Hay, Rýgl, Baldwin, Čutta, Dudáš - Balaštík, Podkonický, Lenc, Mikulík, Tomas, Belay, Jiránek, Loskot, Výborný, Pabiška, Stieler, Goertzen

Slavia

Furch - Dresler, Kadlec, Kolařík, Krejčík, Kuboš, Krejčí, Šulc - Dušek, Hertl, Doležal, Jelínek, Krenželok, Mavrojanidis, Micka, Pospíšil, Růžička, Sklenář, Tomica, Vondrka

Slávističtí hokejisté ukončili nepříliš vydařenou sezónu 2011/12 vítězným utkáním na ledě Mladé Boleslavi. Přestože tam dvakrát prohrávali, dokázali výsledek otočit a nakonec si vezou výhru 4:3, která jim zajistila 12. místo celkové tabulky.

Fanoušci hostujícího týmu se přijeli v hojném počtu rozloučit se svým týmem, přestože je dění na ledě ani příliš nezajímalo a sympaticky děkovali týmu i přes nevydařenou sezónou. Utkání už nemohlo nijak změnit rozdané karty a obraz hry tomu odpovídal. Jako první zahrozila Slavia. Tomica dával na Dreslera, ten si položil Valenta, ale boleslavský brankář dokázal vleže proti bekhendové střele zakročit. Na druhé straně kontroval Mikulík, který Výborného pobídku zpoza branky nasměroval jen do boční síťky. V samostatném úniku neuspěl Balaštík, který vůbec netrefil branku, a jen potvrdil, že se v Mladé Boleslavi střelecky poněkud trápí.

Do ojedinělých příležitostí se oba celky dostávaly v přesilových hrách. Nejvíce zlobil hostující obranu Roman Tomas, který působil hodně aktivně, jeho šance ale postrádaly povedené uvolnění nebo gólovou střelu na závěr. Přeci jen aktivnější byl tým z města automobilů, zásluhu na tom měli i hosté, kteří si přijeli v poklidu zahrát a na Valenta vyslali v první třetině pouhé čtyři střely.

Branky začaly padat až v prostředním dějství. Nejprve se v přesilové hře na brankovišti prosadil Jakub Čutta s dorážkou do horní části branky, Slavia odpověděla stejnou mincí. Po zmatcích na brankovišti s chytrým přehozením uspěl Jakub Sklenář. Bruslaři i nadále útočili a brzy svému soupeři opět odskočili poté, co si Roman Tomas najel před branku na Mikulíkovu přihrávku a propálil Furcha.

Mladoboleslavští hokejisté měli na hokejkách vedení 3:1 a Lukáš Pabiška se coby střelec po obtočení branky radoval, videorozhodčí ale po konzultaci s videem branku neuznal. Slavii stačila opět jedna pořádná šance, aby vstřelila branku. Michal Vondrka převzal na útočné modré puk a nechytatelnou střelou o tyčku využil rychlé přečíslení. V poslední minutě druhé třetiny ještě úspěšně kombinoval první boleslavský útok, Tomas ale napálil z mezikruží kotouč jen do Furchovi

Závěrečné dějství nabídlo nezměněný obraz hry, přesto se výrazně prořídlé tribuny dočkaly dalších branek. Poprvé v zápase se do vedení dostali hosté po šťastné brance Vladimíra Růžičky, kterému stačilo stát u tyčky a počkat na odraz puku. Boleslav ještě stačila vyrovnat druhou brankou Jakuba Čutty, Slavia ale v závěru v přesilové hře strhla vedení opět na svou stranu po zásahu Antonína Duška, jehož branka připomínala tu předchozí. Neposedný kus černé pryže se odrazil před zcela volného hostujícího útočníka, který mohl pro hosty odstartovat vítězné loučení se sezónou.

Ohlasy trenérů
Petr Novák (BK Mladá Boleslav): "Utkání rozhodly proměněné přesilovky, v kterých byl soupeř lepší. Viděli jsme jinak oboustranně opatrný zápas a to ze dvou důvodů. Hráči soupeře se nechtěli na závěr sezony zranit a nás naopak čeká nejdůležitější část letošního ročníku."

Jiří Čelanský (HC Slavia Praha): "Jsme rádi, že jsme zakončili tuto nepovedenou sezonu vítězstvím a Mladé Boleslavi přeji úspěšně zvládnutou baráž."

Autor Václav Baumann
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více