Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
30. dubna 2012

Slávisté se začnou připravovat na ligu se čtyřmi novými posilami

Generální manažer a hlavní trenér v jedné osobě Vladimír Růžička oznámil příchod čtyř nových hráčů. Před přípravou na novou sezónu podepsali ve Slavii smlouvu útočníci Jaroslav Kalla a Jan Stránský a obránce Jiří Kučný, na roční hostování přichází další bek Michal Kempný.

Jaroslav Kalla

Jaroslav Kalla
Nejzkušenějším ze čtveřice nových hráčů je dvaatřicetiletý forvard Jaroslav Kalla, který posledních dvanáct sezón hájil barvy Kladna a stal se tam důležitou součástí týmu.

Kromě Kladna odehrál v extralize několik zápasů i za Spartu, jejímž je odchovancem, a za Karlovy Vary. Celkem odehrál v české nejvyšší soutěži 613 utkání, v nichž nasbíral 327 bodů (129 gólů, 198 asistencí).

Během sezóny 2005/06 si vyzkoušel i krátké zahraniční angažmá, v dresu švédského Leksandu odehrál osmnáct utkání s bilancí jeden gól a deset asistencí.

V ročnících 2005/06 a 2006/07 dokonce nakoukl i do reprezentace, v Euro Hockey Tour odehrál devět zápasů, během nichž nastřílel dvě branky.

Jan Stránský

Jan Stránský
Jan Stránský oslavil v dubnu svoje 22. narozeniny. Rychlý a šikovný forvard je odchovancem Plzně, v nabitém kádru západočeského týmu ovšem nedostával na ledě příliš mnoho prostoru, což se může ve Slavii změnit, protože Růžička je známý tím, že se nebojí dát mladým hráčům šanci i v klíčových momentech.

Stránský dosud odehrál v extralize 143 utkání, během nichž si připsal 30 bodů (12 gólů, 18 asistencí). V sezóně 2008/09 si krátce zahrál i v zámoří. Během angažmá v týmech Gatineau a Halifax v soutěži QMJHL nasbíral v 60 zápasech 47 bodů (22 gólů, 25 asistencí).

Talentovaný hokejista byl pravidelně členem mládežnických reprezentací, s osmnáctkou vybojoval v roce 2008 návrat do elitní soutěže.

Jiří Kučný

Jiří Kučný
Osmadvacetiletý obránce Jiří Kučný je odchovancem vsetínského hokeje, kde působil až do pádu tamního klubu, poté přestoupil oklikou přes Žilinu do nedalekého Zlína.

Tam se dostal do podvědomí fanoušků především v únoru 2010 díky hromadné bitce v zápase se Spartou, v němž bylo rozdáno nejvíce trestných minut v dějinách českého hokeje. Kučný tehdy poslal pěstí k zemi Davida Výborného a dostal trest na čtyři zápasy.

Je paradoxní, že před minulou sezonou přestoupil Kučný ze Zlína právě do Sparty, tam se ale výrazně neprosadil a ve čtyřiceti pěti zápasech nasbíral čtyři asistence. Celkově tento defenzivní bek odehrál v extralize 220 utkání s bilancí 5 gólů a 23 asistencí.

Michal Kempný

Michal Kempný
Nejmladším ze čtveřice nových hráčů ve slávistickém kádru je jedenadvacetiletý Michal Kempný, který přichází z brněnské Komety, s níž vybojoval v loňském extraligovém ročníku druhé místo. V moravské metropoli ale nedostával tolik šancí, kolik by si představoval.

Rodák z Hodonína strávil svá mládežnická hokejová léta ve slovenské Skalici, do Brna přestoupil v sezoně 2008/09. V extralize zatím odehrál 76 zápasů, v nichž nasbíral dva góly a stejný počet asistencí.

Byl účastníkem mládežnických reprezentací do 18 a 20 let a společně s Janem Stránským pomohl české osmnáctce v sezóně 2007/08 k návratu mezi elitu.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více