Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
13. června 2012

Místopředseda představenstva Vladimír Pitter: Do nové sezony jdeme s očekáváním úspěchu

Slavia má za sebou těžké období. Nevydařená sezona, odchod nejproduktivnějšího hráče, odstoupení z European Trophy, na dlouhé vzpamatovávání se ovšem není čas, teď je potřeba všechny negativní věci přebít úspěchem. Vědomi jsou si toho i akcionáři Slavie. „Chceme vytvořit lepší podmínky pro fanoušky, a tím i pro naše hráče. Musíme se vrátit do boje o nejvyšší příčky,“ deklaruje místopředseda představenstva Vladimír Pitter.

Pane Pittere, jaké připravila Slavia změny, aby se neopakovala loňská neúspěšná sezona?
Po zkušenostech z loňské sezony, kdy jsme viděli, jak se opět snížila návštěvnost oproti předcházející sezoně, jsme se jako vedení rozhodli, že uděláme vstřícný krok tím, že zlevníme cenu pro permanentkáře. S oddělením marketingu navíc připravujeme spoustu dalších věcí i pro ostatní fanoušky. Bude to souviset ať už se slevami, se show nebo s propagací. Chceme, aby se u nás lidé cítili dobře a zároveň chceme vytvořit pro hráče lepší diváckou atmosféru.

Uvažovali jste i o zlevnění lístků na jednotlivé zápasy?
Musím říct, že ano, určité úvahy na toto téma probíhaly, byly tu různé názory a poměrně dlouhá diskuse. Rozhodli jsme se ale nakonec ceny nechat na úrovni, jaké jsou teď a opravdu se spíš zaměřit na naše stálé fanoušky. Mírné zlevnění jsme učinili alespoň v sektorech vedle kotle na základě podnětů od našeho fanklubu, se kterým poměrně pravidelně komunikujeme. Věříme, že to fanoušci uvítají a ukáže se tento krok jako správný. Jak už jsem naznačil, s marketingovým oddělením připravujeme různé akce, ale to bych teď nechtěl zabíhat do detailů, aby se fanoušci měli možnost nechat se překvapit.

"Odchod Vondrky nás mrzí, ale i bez něj máme velmi komplexní kádr."

Co se týká složení hráčského kádru, nedávno oznámil svůj odchod do KHL Michal Vondrka, je šance, že místo něj ještě někdo přijde?
My jsme se snažili připravit co nejkomplexnější kádr už nyní, s odchodem Vondrky jsme již víceméně počítali. Ale musím říct, že jsme o něj do poslední chvíle velmi usilovali a jeho odchod nás mrzí. Pokud by měl přijít někdo nový, tak jedině až na poslední chvíli. Pokud by se na trhu objevil natolik zajímavý hráč, který by zapadal do koncepce, tak bychom tento krok učinili.

Bude se nějakým způsobem měnit rozpočet na příští sezonu oproti uplynulému ročníku?
Rozpočet na příští sezonu bude velmi obdobný jako v loňské sezoně. Variabilní položkou je vždy akorát účast, nebo neúčast v play-off. V závislosti na tom, jak daleko tým dojde, se mění rozpočet, ať už po stránce příjmové, nebo výdajové.

Po odstoupení Slavie z European Trophy se v médiích objevila hodně negativní kampaň, kde bylo mimo jiné Slavii vyčítáno, že její neúčast v soutěži je zejména z finančního hlediska a nikoliv z důvodu, který uvedl ve svém prohlášení pan Růžička. Můžete situaci objasnit na pravou míru?

"Na European Trophy bysme neprodělali. Ale chceme uspět v extralize."
Opravdu zvítězilo sportovní hledisko. Zatímco minulý ročník byl pro všechny kluby ztrátový, letos je to nastavené tak, že byste na účasti v soutěži neměli výrazně prodělat, takže to není o penězích. Samozřejmě to bylo prezentováno trochu nešťastně a víme, že se to dalo řešit dříve, ale čekali jsme na rozlosování extraligy, a až potom přišly tyto naše kroky. Bylo to na základě podnětu pana Růžičky, který deklaroval představenstvu velký zájem uspět v letošním ročníku extraligy. Jestli to bylo správné rozhodnutí, ukáže až čas.

Jak obtížné by pro Slavii bylo, kdyby v O2 areně hrál kromě ní také Lev Praha, jehož působení ve vysočanské hale bylo jednu chvíli velmi pravděpodobné?
Na toto téma proběhlo přímo s představiteli HC Lev několik jednání a musím říct, že to byla velmi seriózní a korektní jednání, a na základě toho jsme si dokázali představit varianty součinnosti v O2 areně. Byli jsme na to připraveni, ale nakonec to za nás vyřešil HC Lev s managementem O2 areny tím, že se vzájemně nedohodli.

I přesto, že v O2 areně nebude Lev působit, čekají Slavii dlouhé série domácích a venkovních zápasů…
Tohle je standardní nevýhodou klubu, který nevlastní svoji halu, v tom máme handicap oproti klubům, jako je Liberec, Pardubice nebo městkým stadionům, jako třeba ve Zlíně apod. Tím, že jsme tady standardní nájemce, byť velmi významný, tak se musíme přizpůsobovat určité termínové listině. Z toho pak vycházejí tyto série. My ale musíme vymyslet tak zajímavá lákadla, aby divák do O2 areny zavítal i víckrát v týdnu.

"Všichni akcionáři jsou zajedno v tom, že mládež je hrozně důležitá a snažíme se ji více zabývat."

Slavia se minulý rok přiblížila extraligovému dnu, vede z něj cesta vzhůru?
Za moje roční působení ve Slavii postupně zabředávám do dění v klubu. Společně s panem Blažkem se podílím na obchodní činnosti, také se věnuji ekonomice a řízení společnosti, pozoruji sportovní stránku, problematiku mládeže a samozřejmě zjišťuji určité věci, na kterých je třeba pracovat. Vzhledem k tomu, že jsou tady v tuto chvíli schopní lidé, na kterých můžeme stavět, myslím si, že to pro nás do budoucna může být jenom lepší. Samozřejmě je potřeba nastavit určité mechanismy, některé věci se dějí postupně a fanoušek musí být trpělivý. Snažíme se teď hodně zabývat mládeží, všichni akcionáři jsou v tomto zajedno, že je hrozně důležitá. Slavia je brand, značka, která má svoji kvalitu, a je potřeba s ní tak zacházet, a to musí souviset s výchovou a kvalitou kádru. Chtěl bych říct, že letos jdeme do sezony s očekáváním úspěchu a chceme se jednoznačně vrátit tam, kde byla Slavia v minulých letech, a bojovat v play-off o nejvyšší příčky.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video