Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
22. července 2012

Místo dovolené trénuje u táty ve škole. Vůbec mi to nevadí, usmívá se Vladimír Růžička ml.

Stejně jako trenér Vladimír Růžička, tak ani jeho syn si letos příliš sluníčka neužil a i v době dovolených trávil svůj volný čas na ledě vršovického Edenu, kde pomáhal s Hokejovou školou. "Letos jsme s přítelkyní nikde nebyli, takže se jí to moc nezdálo. Ale vysvětlili jsme si to a už je v pohodě. Ona je v tomhle zlatá," směje se Růžička junior.

Čtrnáctý ročník tradiční letní školy v sobotu skončil, jak jste si ji užil?
Já se na to vždycky hodně těším, je tu dobrý kolektiv a za těch čtrnáct let se tu všichni známe. Jezdí sem navíc i hodně stejných dětí, to je pak dobré sledovat, jaké dělají pokroky.

Berou vás děti jako trenéra, nebo spíš už jako celebritu?
Večer, když si jdeme s dalšími trenéry zahrát, tak se na nás občas přijdou podívat, někdy dokonce i pro podpisy. Ale není to nic přehnaného. Navíc když tu jsou ty děti poněkolikáté, tak už je asi všichni mají. (smích) Ale berou mě normálně, i tátu, vůbec se nestydí za mnou přijít, berou to v pohodě. Ale samozřejmě tu musí být ta hranice, musí poslouchat.

S jakou věkovou kategorií trénujete?
Mám nejstarší skupinu do šestnácti let. Baví mě to s nimi na ledě, v mezích se hecujeme. Navíc někteří kluci mají budoucnost, že by mohli hrát na nejvyšší úrovni. V tomto věku už to není jen o talentu, musí makat i mimo led a k tomu jim hodně pomáhá suchý trénink s Lukášem Stránským. Ti kluci vidí, jak se má pracovat, a může jim to pomoci, až půjdou k dospělým.

Není vám líto, že kvůli škole přijdete o dovolenou?
To je pravda, já měl letos volno jenom týden. Navíc je těžké během něj nějakou trefit, takže zrovna letos jsme nikde nebyli. Ne že by mi to bylo úplně jedno, ale s touto školou počítám každý rok.

Přítelkyně to toleruje?
Moc se jí to nezdálo, ale když jsme si to vysvětlili, byla v pohodě (smích). Ona je v tomhle zlatá, jezdila i sem za mnou, takže to toleruje.

Den po skončení letní školy začíná vaše příprava s A-týmem, už se těšíte?
Na neděli se těším, hlavně na kluky. A těším se i na sezonu, už aby to vypuklo!

Autor VB, OH
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více