Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
3.8.2012

Sešívaní na severu Čech uspěli, výhru režíroval Micka

přípravné utkání, pátek 3.8.2012, Litvínov - Slavia
Litvínov
1:2
0:1, 1:1, 0:0
Slavia

Branky a nahrávky: 39. Zeman (Stříteský) - 9. Micka (Jelínek), 22. Jelínek (Micka). Rozhodčí: Turčan - Hauser, Rozlílek. Vyloučení: 4:6, navíc Brejčák (LIT) a Klhůfek (SLA) oba 2+2 min. hrubost. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 810. Střely na branku: 26:31.

Sestavy

Litvínov

Francouz – Posmyk, Kubát, Stříteský, Zeman, Gula, Brejčák, Havelka, Hora – Martynek, Hanzl, Jurčík – Kubinčák, Baláž, Pšurný – Majdan, Smolka, Gerhát – Kafan, Bojer, Zavřel. Nehráli: Kousalík, Hübl, Lukeš, Trávníček, Černý, Frolík

Slavia

Kopřiva – Krejčík, Kuboš, Kučný, Kadlec, Kolařík, Beňovič, Dresler, Kempný – Pospíšil, Žejdl, Alinč, Jelínek, Klhůfek, Krenželok, Micka, Tomica, Poletín, Sklenář, Růžička, Stránský

Hokejisté pražské Slavie si ve svém druhém přípravném utkání připsali výhru, když porazili Litvínov na jeho ledě 2:1. O výhru nad severočeským celkem se postarali především Tomáš Micka a Petr Jelínek, kteří shodně zaznamenali po jednom gólu a jedné asistenci.

V první šanci zápasu se objevil ve 3. minutě Růžička, ale Francouz jeho střelu zblízka vyrazil vysoko nad. Za černé odpověděl z pravé strany Kafan. Otevřít skóre mohl v 6. minutě rychlý Gerhát, Kopřiva vyrazil a Smolka už se v nadějné pozici k dorážce nedostal.

V 8. minutě si Francouz poradil se střelou Pospíšila, ale v 9. minutě nestačil na sraženou střelu Tomáše Micky, při níž měl zakrytý výhled. Povzbuzená Slavia mohla vzápětí zvýšit Polanským, Francouz ale zasáhl skvěle, stejně jako minutu na to proti nájezdu Klhůfka. Ve 14. minutě pálil Hanzl, Kopřiva byl pozorný.

V 17. minutě se do sebe ostře pustili Brejčák a Klhůfek a postarali se o velké vzrušení. Vyfasovali shodně 2+2 minuty za hrubost. V téže minutě fauloval Kadlec a v přesilovce měl první gól v Litvínově na holi Martynek. Hlavně ve druhé polovině početní výhody Verva dotírala na svatyni Pražanů, gólu se ale diváci až do přestávky nedočkali. Pár vteřin sirénou Francouz vychytal Pospíšila.

Hned z prvního útoku ve druhé části nebezpečně prověřil novou akvizici v brance Severočechů Pospíšil. V signalizované výhodě pak upravil na 2:0 pro hosty Jelínek. První klasické přesilovky se Slavia dočkala po provinění Zavřela. Pěknou kombinaci zakončoval Sklenář, litvínovský gólman byl však na místě. Ve 27. minutě mohl snížit mladý Smolka.

Vyloučení Hory hosté nepotrestali, v polovině utkání se bodyčekem proti Poletínovi blýskl Kubát a vzápětí musel Francouz znovu dokazovat své umění proti Mickovi. Aktivnější Slavii mohla přibrzdit jen střela Kubáta.

Horův trest domácí přestáli a sami dostali příležitost ve 38. minutě po faulu Kučného. Do šance si vyjel Hanzl, ale jeho střela byla zblokována. Až 65 vteřin před koncem třetiny se diváci dočkali: švihem od modré čáry vypálil Stříteský a Zeman puk před Kopřivou tečoval – 1:2.

Po poslední změně stran fauloval Jurčík, ale výhodu Slavie ukončil nedovolený zákrok Kadlece, takže se hrálo čtyři na čtyři. V 52. minutě Kopřiva stěží vykopl pohotový pokus Jurčíka. V 56. minutě naopak dlouho hrozili Micka a spol, Francouz odolal.

2:21 min. před koncem si trenéři Jeřábek a Rosol vyžádali oddechový čas a po něm odvolali brankáře. Půl minuty na to poslali sudí ven Sklenáře, ale domácí ani zesílenou power-play šest na čtyři nevyužili.

Autor Václav Baumann
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více