Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
11. srpna 2012

Dostat se do play-off je po loňském zkratu naší povinností, nechal se slyšet Tomáš Hertl

Osmnáctiletý útočník Tomáš Hertl odehrál ve čtvrtek proti Ústí svůj první přípravný zápas v letošní sezoně, v minulých dnech byl nadějný útočník na soustředění s českou reprezentací do 20 let ve Švédsku. A na ledě Zlatopramen Arény patřil k nejlepším hráčům.

Na ústeckém ledě se Tomáš Hertl představil přesně po čtyřech měsících. Český mládežnický reprezentant zde hrál naposled v modrožlutých barvách, prvoligovému týmu totiž pomáhal v play-off.

„Byl to zvláštní pocit. Zvlášť když jsem nikdy nehrál jinde než ve Slavii a Ústí nad Labem a tito fanoušci fandili ještě nedávno mně. Teď jsme stáli proti sobě, stejně jako proti některým bývalým spoluhráčům ze Slovanu. Bylo to něco jiného, ale zároveň příjemného. Žádné vzájemné hecování nebo sázení neproběhlo, ani jsme si před utkáním nevolali. V kontaktu příliš nejsme, nebyl jsem v kádru Lvů dlouhou dobu, některé hráče jsem nestihl ani pořádně poznat,“ připomněl si reprezentaci ústeckého týmu Hertl, jenž se stihl během tří bitev loňského play-off I. hokejové ligy dvakrát prosadit.

„V zápase proti Ústí jsme si vytvořili dostatečný počet příležitostí, ale nedokázali jsme je využít. V závěru utkání jsme měli tlak, ale bohužel jsme inkasovali. Krátce poté jsem se nechal zbytečně vyloučit a Ústí nad Labem vyrovnalo. Toto střetnutí jsme měli jasně vyhrát, bohužel jsme si to nechali utéct. Nedá se nic dělat, stále je to příprava. Do začátku sezóny zbývá ještě dost zápasů na odstranění našich chyb. Podíváme se na videa, probereme, co jsme udělali špatně, abychom to zlepšili a byli na sezónu stoprocentně připravení,“ dodal jedním dechem slavistický odchovanec.

„Po loňském zkratu je naší povinností postoupit do play-off, nic jiného nebereme, musíme tam dojít.“ pokračoval svěřenec Vladimíra Růžičky, který má jasno i o svých osobních cílech. „Chtěl bych se udržet v základním kádru, střílet a připravovat góly. Zkrátka hrát a ukázat, že jsem dostal šanci, které chci využít naplno."

Hertl má za sebou dva přípravné zápasy s reprezentační dvacítkou, utkání ve Švédsku se však českému týmu vůbec nevydařila. Národní tým prohrál s Tre Kronor 0:7 a 1:7 „Dalo mi to hodně nových věcí, jen se nám moc nevydařilo. Hráli jsme proti Švédům, kteří už byli tři týdny na ledě před přípravou na mistrovství světa do dvaceti let. Bylo vidět, že máme na čem pracovat, protože jsme prohráli fakt hodně. Je třeba udělat velké změny, ale byl to bezesporu další nevšední zážitek,“ zavzpomínal na pobyt ve Švédsku Hertl.

Autor Zdeněk Kamínek ml., Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video