Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
20. srpna 2012

Na další přípravu do Edenu, Slavia hostí v úterý Znojmo

Hokejisté Slavie nezahálí, příprava na novou sezonu je v plném proudu. Pro fanoušky, kteří si budou chtít v současných tropických dnech alespoň na chvíli užít chladnější a příjemnější teploty, je tady ideální příležitost. Slavia v úterý hostí na zimním stadionu v Edenu Znojmo, účastníka EBEL. Duel začíná od 17.30. Na všechna domácí přípravná utkání je vstupné zdarma.

Náš soupeř – Orli Znojmo

Klub založen: 1933
Trenér: Martin Stloukal
Největší úspěchy: 3.místo v extralize (2005/06)
Internet: www.hcorli.cz
Hvězdy týmu: Peter Pucher, Marek Uram, Jiří Beroun

Slávisté mají za sebou zatím tři přípravné duely. Na úvod prohráli s ruským Jekatěrinburgem, poté zvítězili v Litvínově a remizovali na ledě prvoligového Ústí nad Labem. Nyní budou nastupovat už jen výhradně na domácím kluzišti v Edenu, do ostrého startu extraligy je čeká ještě pět utkání, ve kterých budou ladit formu.

Už v úterý vyzvou Znojmo. Tedy tým, který patřil ještě nedávno k tradičním účastníkům extraligy, ale nyní už ho slávističtí fanoušci ve vzájemných zápasech nemohou spatřit. Orli se po odprodeji extraligové licence brněnské Kometě v roce 2009 a po deseti sezonách v nejvyšší soutěži museli s elitou rozloučit.

Dva roky působili v 1. lize, loni využili možnosti přesunu k jižním sousedům a premiérově si vyzkoušeli start v EBEL, kde se kromě rakouských soupeřů střetávali také se slovinskou Jesenicí, chorvatským Záhřebem či maďarským Fehérvárem. Orli v soutěži obsadili konečné 8. místo.

Kouč Martin Stloukal má i pro nadcházející sezonu k dispozici tým plný mladíků, které povede na ledě i v kabině několik ostřílených borců – především ikony znojemského hokeje Peter Pucher a Marek Uram. Oživením a posílením bude jistě příchod tří Kanaďanů a finského útočníka Kima Strömberga.

Na přípravu do Edenu zadarmo

Utkání se hraje v úterý 21. srpna od 17:30 ve vršovickém Edenu, vstup na zimní stadion je stejně jako na všechny přípravné zápasy zdarma.

Zápasy v přípravě

Slavia-Jekatěrinburg 0:3
Litvínov-Slavia 1:2
Ústí-Slavia 2:2
Znojmo-Třebíč 6:5sn
Písek-Znojmo 3:7
Znojmo-Olomouc 6:5
Znojmo-Jihlava 8:4

Sestavy v minulém utkání

Furch – Beňovič, Kadlec, Kuboš, J. Krejčík, Kučný, Dresler, Kempný, J. Šulc – Micka, Alinč, Sklenář – Kalla, Hertl, Tomica – Pospíšil, V. Růžička ml., Krenželok – Stránský, Žejdl, Poletín Landsman (41. Helešic) – Wharton, Pláněk, Bořuta, Henry, Škadra, Sova, Stehlík, Zábojník – Lattner, Fiala, Beránek, Uram, Havlík, Pucher, Beroun, Šeda, Jarůšek, Bartoš, Komínek, Telesz
Autor MoV
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více