Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
26. srpna 2012

Slávisté vyzvou tým z KHL, v Edenu se představí Nižněkamsk

Hokejisté Slavie mají teď na programu dvě střetnutí se zahraničními soupeři. V pondělí se mohou slávističtí fanoušci těsit na zápas s ruským Nižněkamskem, účastníkem KHL. Ten by měl přijet do Edenu i s ex-pardubickou dvojicí útočníků Petr Koukal a Jan Kolář, letními posilami. Duel začíná od 17.30 a stejně jako na všechna ostatní přípravná utkání sešívaných je vstupné zdarma.

Náš soupeř – Neftěchimik Nižněkamsk

Klub založen: 1968
Největší úspěchy: prvenství ve Vyšší lize (1995), semifinále Východní konference KHL (2010)
Internet: www.hcneftekhimik.ru

Slávisté mají za sebou zatím pět přípravných zápasů, poslední dva vyhráli. V minulém týdnu si doma v Edenu poradili se Znojmem a poté i s Kladnem. Teď přicházejí na řadu atraktivní protivníci ze zahraničí - v pondělí ruský Nižněkamsk a ve středu německé Drážďany.

Nižněkamsk bude z pohledu českého fanouška zajímavý především díky dvojici posil, které v létě získal. Lákadlům KHL neodolala pardubická ofenzivní esa Petr Koukal a Jan Kolář, kteří měli na jaře velký podíl na zisku titulu pro Východočechy.

Nyní se vydali za novou výzvou a v klubu z Tatarstánu si od nich slibují, že tým vytáhnou do horních pater soutěže. V minulé sezoně Neftěchimik obsadil v základní části v tabulce Východní konference KHL až desáté místo a do bojů o Gagarinův pohár nepostoupil.

V KHL hraje Nižněkamsk od jejího začátku v roce 2008. Největšího úspěchu dosáhl v sezoně 2009/10, kdy základní část zakončil čtvrtým místem ve své konferenci. V konferenčním čtvrtfinále pak vyřadil Omsk (v sestavě s Jaromírem Jágrem) suverénně 3:0 na zápasy, poté však již nestačil na Ufu.

Dres Neftěchimiku z českých hráčů oblékali v minulosti útočníci Petr Hubáček, Ladislav Kohn, Pavel Brendl, Libor Pivko a v posledním ročníku 2011/2012 obránce David Nosek.

Na přípravu do Edenu zadarmo

Utkání se hraje v pondělí 27. srpna od 17.30 ve vršovickém Edenu, vstup na zimní stadion je stejně jako na všechny přípravné zápasy zdarma.
Autor MoV
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více