Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
15. září 2012

Plzeň není jen Vlasák, varuje Miroslav Kopřiva

Zvládne Slavia ostrou domácí premiéru a udolá houževnatý tým Plzně? To ví v tuto chvíli jen kouzelník, pro dobrý výsledek však bude podstatné, jak si opora mezi tyčemi Miroslav Kopřiva poradí s ofenzivními esy soupeře. Martin Straka možná nenastoupí, takový Tomáš Vlasák ale ano. A do Prahy už stihl v pátek zaslat třígólovou navštívenku. „My ale musíme pozorně bránit více hráčů, nejen Vlasáka!“ má jasno slávistický brankář číslo jedna.

Míro, Litvínovu nasázela Plzeň šest gólů. Jste na tu ofenzivní sílu připraveni?
Každý ví, že má Plzeň v týmu spoustu skvělých útočníků. Vepředu je fakt našlapaná a my se s tím budeme muset vypořádat, na druhou stranu v defenzivě už to tak silný soupeř zase není. Tak snad se chytíme střelecky i my!

Konkrétně na Tomáše Vlasáka, který dal v pátek hattrick, vás trenér Růžička speciálně neupozorňoval?
Tyhle věci asi budeme probírat až v den zápasu, nicméně Plzeň má kvalitních hráčů víc. Není to jen o Vlasákovi, je tam Straka, Kovář, Gulaš nebo Balej. Na všechny z nich si musíme dát dobrý pozor. A hlavně zbytečně nefaulovat, protože Plzeň má ty přesilovky smrtící.

Zrovna Martin Straka by mohl v neděli na ledě scházet, což by pro vás jistě byla výhoda.
Martin je nesmírně šikovný a svému týmu by chyběl. Jeden hráč ale mužstvo nedělá. Jak říkám, dobrých útočníků mají v Plzni víc.

I s loňskou přípravou v European Trophy jste s Indiány pětkrát v řadě prohráli. To není moc optimistická bilance.
Každá série jednou končí (směje se). Já věřím, že to utkání zvládneme a budeme bodovat. To je nejdůležitější. Musíme vyhrávat už na začátku sezony, abychom mohli hrát relativně v klidu a nelovili potom body na poslední chvíli.

Jakou čekáte v neděli podporu na tribunách? Začátek sezony, atraktivní soupeř k tomu, lidí by mohlo přijít celkem dost...
Taky si myslím. Je to náš první domácí zápas a věřím, že z obou táborů dorazí na stadion hodně fanoušků. Ti slávističtí jsou určitě zvědaví, jaký tým jsme vlastně poskládali a jakou hru chceme hrát. Proto doufám, že bude parádní atmosféra a my získáme tři body.

Kolik přesně diváků by podle vás mohlo přijít?
Řekl bych tak kolem osmi nebo devíti tisíc.

Hraje se od 15:00. Je podle vás tento čas pro diváka atraktivní?
To nevím, tohle nemůžu úplně posoudit. Rodina s dětmi ale určitě půjde na zápas radši takhle odpoledne než někdy večer.

Pojďme ještě k duelu ve Zlíně. Byl soupeř lepší, nebo jste měli prostě smůlu?
Tam to bylo hlavně o tom, že jsme si do poloviny zápasu nedokázali vypracovat žádnou slušnou šanci. Ve třetí části jsme na ně sice vlétli, ale gólovek jsme měli pořád málo. Jedině Vláďa Růžička trefil tyčku a pak tam ještě byl jeden slibný závar, jinak jsme to ale spíš honili kdesi po rozích. Zlínský brankář naše střely většinou bezpečně viděl.

Takže byste v útoku měli hrát odvážněji?
Hlavně bychom měli hodně chodit před bránu a dělat gólmanovi problémy. Proti Zlínu jsme ale hráli jen jednu přesilovku, přitom těch faulů bylo na nás víc. Jenže rozhodčí je nepískal.

Na sudího jste se rozzlobil po prvním gólu - a vyfasoval desetiminutový trest. O co přesně tam šlo?
Letěla na mě tečovaná střela a odrazila se na hranici brankoviště, kde se šermovaly hokejky. Nakonec zasáhl puk Čajánek, podle mě ovšem zahrál vysokou holí. Rozhodčí byl jiného názoru. Tak jsem se zeptal, zda nepoužije video, bylo mi ale řečeno, že to neudělá. Chtěl jsem vědět proč a Čajánek prý dorážel kotouč dvacet čísel nad ledem. Takové vysvětlení mě naštvalo. Byl to totiž nesmysl, ta hůl byla na úrovni mých ramen a břevna. Zkrátka hodně sporný gól. Dokonce si troufám tvrdit, že neměl vůbec platit.

Autor OH
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video