Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
17. září 2012

Potvrzeno! Červenka se Sobotkou podepsali Slavii

Hokejisté Roman Červenka a Vladimír Sobotka budou hrát během výluky za Slavii. Dva vynikající útočníci podepsali v pondělí v Edenu smlouvu, a mohli by nastoupit již ve středu proti Kladnu. To však ještě není stoprocentní. "Čekáme na potvrzení transferu od IIHF, pak budou moci oba hrát," informoval generální manažer a hlavní trenér Vladimír Růžička.

Roman Červenka

Roman Červenka v dresu Slavie
O Romanu Červenkovi se letos v létě hodně mluvilo. Po velmi úspěšném angažmá v ruské KHL se rozhodl z Omsku zamířit do zámoří. Z několika nabídek si nakonec vybral tu z Calgary Flames. Šestadvacetiletý útočník podepsal roční kontrakt, který by mu zajistil příjem 3,775 milionu dolarů.

Otázkou ale zůstává, kdy a zda vůbec se NHL letos rozběhne. Červenka během letní přípravy chodil na led se Slavií a na začátku srpna prohlásil v rozhovoru pro klubový web: "Pokud bude výluka, rád si za Slavii zahraju." Jeho slova nyní nabyla reálných rozměrů.

Červenka naposledy zářil v extralize v sezoně 2009/10, kdy dokázal během 50 zápasů nasbírat 73 bodů. Do sítě soupeřů mířil přesně celkem třicetkrát a jeho střelecký potenciál by se mohl v nadcházejících dnech Slavii hodit.

Vladimír Sobotka

Vladimír Sobotka v dresu Slavie
Druhým potvrzeným hokejistou ze zámořské NHL je Vladimír Sobotka hájící barvy St. Louis Blues. Pětadvacetiletý hokejista byl v roce 2005 draftován Bostonem na začátku druhé stovky, naplno se dokázal prosadit až po přestupu do nového týmu.

I když by byl rád, aby se zámořská soutěž rozběhla co nejdřív, angažmá ve Slavii vítá. "Vyrůstal jsem tady a rád se sem vracím, Slavia je pro mě jasná volba," tvrdí Sobotka.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více