Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
18. září 2012

Kouč Růžička má jasno. K Červenkovi se Sobotkou zařadí Jaroslava Kallu

Hokejisté Slavie se připravují na středeční zápas s Kladnem ve vysočanské O2 areně a cíl je jasný - po dvou porážkách konečně vyhrát. Pomoci by k tomu měla také dvě esa z NHL Roman Červenka s Vladimírem Sobotkou. Trenér Vladimír Růžička je zařadí do jedné formace k Jaroslavu Kallovi.

„Vláďa je z NHL zvyklý hrát s centrem dozadu, což my vůbec nepraktikujeme. Nechci přeměňovat další lajny, tak je dám s Romanem spolu a k nim pošlu Jardu Kallu,“ odkryl generální manažer své plány.

Jeho mužstvo vstřelilo v prvních dvou kolech pouze dva góly a zůstává bez bodu, což není pozitivní vizitka. Náročný lodivod však hůl nad týmem rozhodně neláme. „Ve Zlíně i s Plzní jsme si šance vytvořili, ale nedaří se nám v koncovce, prostě to tam nepadá. Tím pádem je mužstvo logicky v útlumu, ale tak snad se to brzy zlomí. Potřebujeme udělat nějaký bod a nakopnout se k lepším výsledkům,“ konstatoval Vladimír Růžička.

Roman Červenka v dresu Slavie
Zlepšit slávistickou produktivitu by měli právě Červenka se Sobotkou. Finance na jejich pojistky nebyly malé, klub se ovšem nebál je vynaložit. „Jako vedení jsme se rozhodli, že do toho půjdeme. Ti kluci s námi každý rok trénují, od července byli s týmem na ledě. Je skvělé, že jsme je tu mohli přivítat i takhle oficiálně,“ libuje si legenda na střídačce sešívaných.

Vladimír Sobotka však před časem v rozhovoru pro klubové stránky naznačil, že mu může chvíli trvat, než si opět zvykne na širší kluziště evropských rozměrů. „Pro Vláďu to samozřejmě bude trochu jiné, ale je to výborný hráč a já doufám, že se do toho dostane co nejdřív,“ nedělá si vrásky Růžička a prozradil, na jak dlouho s oběma borci vlastně počítá. „Nikdo neví, kdy výluka skončí. Nicméně s Romanem i Vláďou jsem zatím domluven do listopadu, do reprezentační přestávky.“

Oba staronoví slávisté by měli hrát už ve středu proti Kladnu, hvězd z NHL ale bude v Libni kroužit mnohem víc. Za Středočechy by totiž měla nastoupit jména jako Jágr, Plekanec, Židlický nebo Tlustý. „Nedivím se, že je mezi lidmi o zápas takový zájem. Na ledě se to bude hemžit hráči z NHL, měl by to být velký hokejový zážitek,“ podotknul Vladimír Růžička.

Hlavně ovšem půjde o extraligové body, které chybí oběma klubům. Slavia nemá žádný, Kladno jeden. „Vyhrát potřebujeme my i oni, to je jasné. Musíme se proto dobře připravit na celý jejich tým, nejen na Jardu Jágra nebo Tomáše Plekance,“ uzavřel trenér Slavie.

Autor OH
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více