Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
20. září 2012

Vladimír Růžička: Jarda je férový kluk, vyřídil nám transfery

Při plánování hokejového svátku v největší české hale šla klubová rivalita stranou. Na přípravě celé akce vzájemně spolupracovali oba soupeři. Nebylo to jednoduché, ještě v úterý totiž nad startem hokejistů z NHL visel otazník. „A nebýt Jardy Jágra, tak by naši kluci ani nehráli. On to celé zařídil,“ prozradil Vladimír Růžička.

Výhra sešívaných stála na výkonu Romana Červenky, který se prosadil dvakrát a přidal i jednu asistenci. „Podle mě je nejlepší hráč v Evropě. Velmi dobře ho znám, takže jsem věděl, co od něj mám čekat,“ řekl Růžička. Skvěle si vedl také jeho spoluhráč z formace Vladimír Sobotka. Útočník St. Louis figuroval u každé branky Slavie - jednu sám vstřelil, na další dvě přihrál. „Musím vyzdvihnout jeho výkon. Oni dva si spolu skvěle rozumí. Jejich útok je srovnatelný s tím kladenským,“ míní hlavní trenér červenobílých.

Transferkarty se posílaly k potvrzení v neděli večer. „Pak už jsme jen čekali a doufali,“ popisuje Růžička. Ačkoli byla účast hvězdných hokejistů brána za hotovou věc, v zákulisí dlouho panovala nejistota. „Večer den před utkáním jsem se obával, že to nedopadne dobře,“ připouští trenér Slavie. Největší podíl na zdárném dokončení transferů měl majitel kladenských Rytířů. „Nebýt Jardy Jágra, kluci by zřejmě nenastoupili. On to v úterý vyřídil pro nás i pro Kladno. Je to férový kluk, protože kdyby chtěl, tak si transfery vyřídí pouze pro sebe a své hráče,“ pochvaluje si čestné chování hokejové legendy.

Vladimír Sobotka v dresu St. Louis

Sobotka měl obavy z širšího kluziště

Jedním z hráčů, kteří si ve středu proti Jágrovi zahráli, byl Vladimír Sobotka. Pětadvcacetiletý centr zná velezkušeného útočníka z NHL. „On je strašně silnej. Těžko ho dostanete od puku, a když se rozjede, už ho nezastavíte. Na něj se musí hrát jedině chytře,“ ví Sobotka. V minulé sezoně Jágr ve Philadelphii nasbíral 19 gólů a 35 asistencí. „Pořád patří k nejlepším hokejistům, v NHL to potvrzuje,“ říká.

Od nového ročníku má led v O2 Areně stejné rozměry jako v Edenu. „Ze širšího hřiště jsem měl nejdřív trochu obavy, ale po prvním střídání to ze mě spadlo. Spolupráce s Červenkou a Kallou byla vynikající,“ pochvaloval si Vladimír Sobotka.

Autor Jan Salajka
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více