Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
21.9.2012

Starší dorost podlehl Litvínovu vysoko 1:5

5. kolo, pátek 21.9.2012, Slavia - Litvínov
Slavia
1:5
0:3, 0:1, 1:1
Litvínov

Branky a nahrávky: 59. Vyskočil (Josefus, Adam) - 11. Stříbrný (Sýkora), 15. Weitz (Baránek), 20. Štěpka (Šesták, Weitz), 27. Sýkora (Řezníček, Stříbrný), 46. Kalina (Pospíšil). Rozhodčí: Jílek - Beneš, Štofa. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:2. Diváci: 68. Střely na branku: 35:26. Průběh utkání: 0:5, 1:5.

Sestavy

Slavia

Frodl (od 21. Sochůrek) - Hyršl, Straka, Saňa, Josefus, Havelka, Adam, Vyskočil, Patzelt, Kellerstein, Drahorád, Žemlička, Bureš, Zajíc, Fortelka, Suda, Maňas, Andres, Blažek, Perzolla, Mašín

Litvínov

Klečka - Řezníček, Wiedemann, Moravec, Štěpka, Jonák, Šesták, Vostárek, Weitz, Šefl, Sýkora, Pospíšil, Ujfaluši, Kalina, Baránek, Stříbrný, Poljanský

Po výhře na Spartě si sešívaní brousili zuby i na soupeře ze severu Čech. Na začátku to pro červenobílé vypadalo dobře, měli i několik šancí. Pak ale Litvínov přidal a v pohodě si dokráčel pro tři body.

První polovina počáteční dvacetiminutovky byla v režii Slavie, Litvínov téměř k ničemu nepustila. Hned na začátku Mašín projel celým hřištěm a trefil se Klečkovi do lapačky. Následně se pěkně uvolnil Josefus a prověřil hostujícího gólmana, ten puk jen vyrazil k Perzollovi, který měl velké problémy kotouč zpracovat.

Asi v největší příležitosti se zjevil Suda, který udělal litvínovskému strážci svatyně parádní kličku, jenže Klečka natáhl ruku a puk vytěsnil. To bylo ze strany Slavie téměř vše a otěže utkání převzali Severočeši.

Litvínov se dostal do první větší šance a ihned udeřil. Josef Stříbrný vzal kotouč ve vlastním pásmu, dostal se až k brance červenobílých a ranou o tyč otevřel skóre zápasu. Netrvalo dlouho a bylo to už o dvě branky. David Weitz se ze všech hokejistů zorientoval nejdříve a propasíroval černou pryž za záda Frodla.

Když už se zdálo, že Slavia do přestávky přežije bez dalšího inkasovaného gólu, zažili Pražané šok. Tři sekundy před závěrečným hvizdem napálil Dominik Štěpka přesně horní růžek.

I ve druhé části pokračovali hosté v perfektní hře. Po sérii několika vyloučení se Litvínovští radovali ze čtvrtého zásahu. Z úhlu se šťastně prosadil Ondřej Sýkora. Dlouho se pak hrálo převážně ve střední třetině.

Větší pozdvižení přišlo v 37. minutě, kdy zřejmě dostali hosté puk do slávistické klece, jenže to byla nepřehledná situace a rozhodčí, přes velkou nevoli Litvínova, gól neuznal. Úroveň utkání pomalu upadala, světlý moment přišel v úvodu třetího dějství. Ivan Kalina nahodil puk na domácí klec od červené čáry a skóre se upravilo na 0:5.

Slavia se snažila alespoň o čestný úspěch, dlouho to vypadalo, že nepřijde. Nakonec se sešívaní dočkali. Minutu před koncem prostřelil Klečka David Vyskočil. Nic víc se již nestalo a tři body si odvezli Litvínovští, navíc se dotáhli na červenobílí, na které ztrácí už jediný bod.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více